Kokeile kuukausi maksutta

Uudeksi harmaan talouden ilmiöksi on noussut kevytyrittäjyys – Epäselvyydet työmailla liittyvät urakkaketjujen häntiin

Vuoden kestänyt Helsingin kaupungin asuntotuotannon, työnantajia edustavan Rakennusteollisuus RT:n ja työntekijöitä edustavan Rakennusliiton yhteinen harmaan talouden valvontakampanja on päättynyt.

Tarkastuskäyntejä tehtiin vuoden aikana asuntotuotannon uudisrakennus- ja peruskorjaustyömaille ympäri Helsinkiä. Uudeksi harmaan talouden ilmiöksi on noussut kevytyrittäjyys. Tähän törmättiin myös kampanjan valvontakäynneillä. Urakkaketjuissa ilmeni tapauksia, joissa henkilöiden työnantajatiedot eivät vastanneet todellisuutta. Henkilöiden ilmoitettiin toimivan kevytyrittäjinä, kun palkkaepäselvyyksiä selvitettiin.

"Lainsäädäntö edellyttää yksiselitteisesti rakennustyömailla kuvallisen henkilötunnisteen käyttöä, yhtenä osana sitä on työnantajan tiedot. Valitettavasti tälläkin kertaa törmättiin siihen, että työntekijöillä oli vääriä tietoja henkilötunnisteissaan. Kun tällaista ilmenee, silloin on oletettavaa, että tarkemmalla selvittelyllä usein paljastuu muitakin epäselvyyksiä", RT:n Talonrakennusteollisuuden aluejohtaja Diana Råman sanoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudeksi harmaan talouden ilmiöksi on noussut kevytyrittäjyys – Epäselvyydet työmailla liittyvät urakkaketjujen häntiin”

Viimeisimmät näkökulmat