Kokeile kuukausi maksutta

Peabin tytäryhtiö kehitteli liikkuvan kivenmurskauslaitteen

Peab-konsernissa on kehitelty maantiellä yhtenä kappaleena kulkeva tela-alustainen kiviainesten murskainlaite, Supertrack.

Kuva: Swerock

Peabiin kuuluvan Swerockin kehittäjätiimi aloitti laitteen kehitystyön jo vuonna 2017. Tärkeää oli saada kaikki prosessivaiheet samalle alustalle. Tärkeimpiä vaatimuksia olivat tehokkuus, siirrettävyys ja koneen turvallinen käyttö. Perusvaatimuksena oli myös ketteryys johtuen tiuhaan vaihtuvista työmaista. Pyöräalustainen protokone valmistui kesällä 2019 ja sai nimekseen Superbuick amerikkalaisen automerkin mukaan.

Tiimi jatkoi kehitystyötään tavoitteenaan toteuttaa Superbuickin murskausprosessilla tela-alustainen ja vähäpäästöinen jälkimurskausyksikkö, jossa Swerockin kehittämä prosessiautomaatiojärjestelmä integroi murskausautomaation saumattomasti samaan selkeään käyttöliittymään laitoksen säätämisen, voimantuoton ja murskausprosessin reaaliaikaisen valvonnan kanssa. Uusi Supertrack-nimen saanut mobiilimurskain valmistui vuoden 2022 alussa. Laite mahdollistaa jopa neljän eri kiviaineslaadun tuottamisen tehokkaasti yhtä aikaa.

”Supertrack otettiin käyttöön maaliskuussa ensimmäisellä työmaalla. Koneessa on useita täysin uusia toiminnallisuuksia, joita aikaisemmissa koneissa koko toimialalla ei ole ollut. Onkin hieno nähdä, että kone on lähtenyt toimimaan suunnitellusti, eikä esimerkiksi haitallisia värinöitä ole esiintynyt”, Swerockin kalustojohtaja Joni Kokko sanoo tiedotteessa.

Supertrack jatkaa Swerockin pitkiä perinteitä murskauslaitosten suunnittelijana ja tuotekehittäjänä. Yhtiön mukaan laite on polttoainetaloudellinen ja vähäpäästöinen ja edistää siten kestävää kehitystä ympäristön hyväksi vaativissa käyttöolosuhteissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peabin tytäryhtiö kehitteli liikkuvan kivenmurskauslaitteen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat