Kokeile kuukausi maksutta

Hippoksen rakentaminen alkaa Tampereella kesäkuussa – asunnot tehdään clt-tilaelementeistä

Opiskelijoille nousee asuintaloja Tampereelle.

Hankkeen kehitysvaihe on kestänyt kaksi vuotta. Pian alkaa rakentaminen. Kuva: TOAS Hippos – Arkkitehtitoimisto Helamaa&Heiskanen Oy / Hippos-allianssi.

Toas Hippoksen rakentaminen alkaa kesäkuussa Tampereen Kalevassa. Tampereen opiskelija-asuntosäätiön hallitus on hyväksynyt Hippos-allianssin esittämän tavoitekustannuksen ja teki rakentamisen aloituspäätökset kahdesta ensimmäisestä talosta. Tavoitteena on, että tulevaisuuden opiskelijakortteli saa ensimmäiset asukkaansa parin vuoden kuluttua.

Hippos-korttelin rakentaminen etenee vaiheittain ja mikäli siihen ei tule taukoja, kaikki Toas Hippoksen talot ovat valmiita syksyllä 2025. Entisen virastotalon tontilla maarakennustyöt alkavat kesäkuussa. Kokonaisuuteen tulee 129 opiskelija-asuntoa, yhteistiloja asukkaille sekä toimisto-, työ- ja liiketiloja.

”Ensimmäisiin taloihin on tulossa noin sata yhteisöyksiötä, jotka ovat täysin uudentyyppinen asumismuoto. Yhteisöyksiöt ovat pieniä yksiöitä, jotka ovat osa yhdeksän asunnon ryhmää. Jokaisessa yksiössä on oma keittiö ja kylpyhuone, mutta asukkailla on mahdollisuus viettää aikaa myös asuntojen yhteisessä olohuoneessa”, Toasin toimitusjohtaja Kirsi Koski sanoo.

Ara myönsi opiskelija-asumisen lainoitukseen korkotukea sekä opiskelija-asumisen investointiavustusta. Toasin asettamien tavoitteiden mukaisesti Hippoksen rakentaminen on A-energialuokan tasoista. Asunnot tehdään puisista clt-tilaelementeistä, jotka Toas tilaa Matek Modulesilta.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Hartela.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Hippoksen rakentaminen alkaa Tampereella kesäkuussa – asunnot tehdään clt-tilaelementeistä”

  1. Jos lämmityskustannuksilla ei ole mitään merkitystä – clt- seinän lämmöneristyskyky on (luvalla) paljon huonompi kuin muiden seinärakenteiden ja ei välitetä liimahöyryistä eikä palovaarasta, voi kerrostalon ulkoseinät tehdä vaikka clt-elementeistä. Kuinka välipohjat tehdään? Lehtikin voisi vähän avata tätä asiaa.

  2. Kohde on tosiaan paikallisesti merkittävä, monella tapaa erityinen ja varmaankin monia kiinnostava. Siksi olisi ollut mielenkiintoista, jos sitä olisi avattu jutussa tarkemmin. Esim. moduulivalmistajaan en ole aiemmin törmännyt, vaikka kohde on noinkin merkittävä. Valmistetaanko moduulit Suomessa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat