Kokeile kuukausi maksutta

Taloustutkimus kyseli: Joka kolmas suomalainen voisi asua Tampereella

Helsingin jälkeen kolmantena on Turku, joka on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan.

Tampere on entistä useamman suomalaisen mielestä potentiaalinen asuinpaikka.
Kuuntele juttu

Taloustutkimuksen nyt keväällä 2022 toteutetun Muuttohalukkuus Suomessa -tutkimuksen mukaan 36 prosenttia 15-79 -vuotiaista suomalaisista voisi ajatella asuvansa Tampereella.

Toiseksi suosituin kaupunki on Helsinki, jossa voisi kuvitella asuvansa 31 prosenttia suomalaisista. Kolmantena on Turku 27 prosentilla.

Turku on kasvattanut suosiotaan vuodesta 2020. Tampereen ja Helsingin osuudet ovat pysyneet lähes ennallaan.

Neljänneksi ja viidenneksi suosituimman kaupungin osalta Espoon suosio on hieman kasvanut, Jyväskylän pysynyt lähes ennallaan. Lisäksi kymmenen suosituimman kaupungin joukkoon yltävät Hämeenlinna, Porvoo, Kuopio, Vantaa ja Oulu. Näiden suosio on suunnilleen samalla tasolla kuin kaksi vuotta aiemmin.

Arvosanoilla mitaten pienten parhaimmistoa olivat mm. Savonlinna, Ylöjärvi, Kirkkonummi, Tornio, Lempäälä, Pirkkala, Naantali ja Hanko.

Muuttamisen tarvetta on lähiaikoina noin 600 000:lla suomalaisella. Muuttoaikeita omaavista vajaa puolet muuttaa kunnan sisäisesti, hieman useammin toiselle alueelle mutta myös nykyisellä asuinalueella toiseen asuntoon. Kolmannes on muuttamassa toiselle paikkakunnalle. Neljännes ei vielä tiedä muuton suuntaa.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloustutkimus kyseli: Joka kolmas suomalainen voisi asua Tampereella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat