Kokeile kuukausi maksutta

Purmon tulosta nakersivat viiveet myyntihintojen korotuksissa

Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin erikoistuneen Purmo Groupin liikevaihto kasvoi huhti–kesäkuussa 2022 selvästi, mutta tulos heikkeni oikaisuerien johdosta.

Kuva: Purmo

Yhtiön liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden toisella neljänneksellä 245,0 miljoonaan euroon viime vuoden vertailujakson 212,1 miljoonasta. Yhteensä kasvua kertyi 16 prosenttia ja orgaanista kasvua 10 prosenttia. Orgaanisen kasvun ja yritysostojen ohella liikevaihtoa paisutti hieman myös valuuttakurssien vaikutus.

Tilikauden tulos painui 8,4 miljoonaan euroon 12,3 miljoonasta. Oikaisut rokottivat tulosta nyt 3,6 miljoonan euron edestä, kun vuotta aiemmin niiden negatiivinen vaikutus oli 1,0 miljoonaa. Oikaisut liittyivät pääasiassa Irlannin etuuspohjaisen eläkejärjestelyn purkamiseen ja siirtämiseen kolmannelle osapuolelle irlantilaisen tytäryhtiön Purmo Group Ireland Ltd:n uudelleenjärjestelyn yhteydessä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Purmon tulosta nakersivat viiveet myyntihintojen korotuksissa”

Viimeisimmät näkökulmat