Kokeile kuukausi maksutta

Heinäkuussa vielä täystyöllisyys – nyt muutamissa arkkitehtitoimistoissa käydään muutosneuvotteluita

Hankkeiden aikataulujen viivästyminen, materiaalien hintojen nousu ja tilaajien keskeytykset sekä fuusioihin liittyvät järjestelyt ovat taustalla, kun muutamat suuret arkkitehtitoimistot ovat käynnistäneet muutosneuvottelut.

Hankkeiden aikataulujen viivästyminen, materiaalien hintojen nousu ja tilaajien keskeytykset sekä fuusioihin liittyvät järjestelyt ovat taustalla, kun muutamat suuret arkkitehtitoimistot ovat käynnistäneet muutosneuvottelut.

Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n varapuheenjohtaja Tuomas Silvennoisen mukaan sarja suurta globaalia epäonnea vaikuttaa tällä hetkellä osaan arkkitehtitoimistojen arkea. Muutosneuvotteluita on käyty esimerkiksi Silvennoisen osakkuusyhtiössä PES-Arkkitehdeissä, mutta myös esimerkiksi Arcossa.

"Muutosneuvottelut ovat todellisuutta osassa toimistoja, sillä maailmanpoliittinen tilanne on vaikea. Hankkeiden jarrutusten taustalla vaikuttavat pandemia, hintojen nousu ja viimeisimpänä Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan. Monet meidän hankkeistamme ovat kärsineet maailmantilanteesta. Esimerkiksi toimistoilla, jotka ovat enemmän mukana asuntotuotannossa on varmasti helpompaa", Silvennoinen kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Heinäkuussa vielä täystyöllisyys – nyt muutamissa arkkitehtitoimistoissa käydään muutosneuvotteluita”

Viimeisimmät näkökulmat