Kokeile kuukausi maksutta

UKI Arkkitehdit osti yrityksen Jyväskylästä

Yrityskauppa on keino vahvistaa kilpailuasemaa.

UKI Arkkitehtien Jyväskylän johtoryhmän muodostavat arkkitehdit Kimmo Kautto (vas.), Monika Gardini, Mika Kurth ja Mikko Pohjaranta. Kuva: Simo Peteri

UKI Arkkitehdit oy ja Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä oy ovat solmineet yrityskaupan, jossa UKI ostaa LPV Jyväskylän osakekannan ja toiminta siirtyy UKI Arkkitehtien omistukseen.

Fuusiossa syntyy toimija, joka työllistää noin 20 arkkitehtisuunnittelun ammattilaista. Muutto yhteisiin tiloihin Jyväskylässä tapahtuu 1.11. Käytännön toiminnan yhdistyminen on jo hyvässä vauhdissa.

Arkkitehtisuunnittelun markkina on konsolidoitumassa kiristyneen kilpailun myötä. Etenkin julkisessa hankinnassa olevissa isoissa kilpailutuksissa referenssivaatimukset täyttyvät tiedotteen mukaan vain suurimmilla toimistoilla.

UKIn ja LPV Jyväskylän yrityskauppa onkin keino lujittaa kilpailukykyä ja varmistaa asemaa Suomen johtavien suunnittelutoimistojen joukossa.

”Olemme perinteikäs arkkitehtitoimisto, jolla on selkeä halu toimia ja vahvistua kasvavassa Jyväskylässä ja laajemmin keskisessä Suomessa. LPV:n tunsimme hyväksi toimijaksi alueella. Yrityskaupan myötä UKI Arkkitehtien tarjonta ja palvelu paranee ja monipuolistuu Keski-Suomessa”, UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen sanoo.

LPV Jyväskylä Oy:n osakkaat ja arkkitehdit Kimmo Kautto ja Mikko Pohjaranta sanovat, että UKI tarjosi useista vaihtoehdoista selkeästi miellyttävimmän mahdollisuuden yhteistyöhön ja parhaat näkymät tulevaisuuteen.

Mika Kurth jatkaa Jyväskylän yksikön vetäjänä. Suunnitteluryhmien vetäjinä toimivat jatkossa Monika Gardini, Kimmo Kautto ja Mikko Pohjaranta.

LPV:n kivijalkana on ollut oppilaitossuunnittelu.

UKI Arkkitehdit on työntekijöidensä omistama suomalainen yhtiö. Yritys työllistää kaupan jälkeen noin 120 arkkitehtisuunnittelun ammattilaista Oulussa, Helsingissä ja Jyväskylässä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “UKI Arkkitehdit osti yrityksen Jyväskylästä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat