Kokeile kuukausi maksutta

Aurajoen ratasillan purkutyöt alkavat

Aurajoen ratasillan purkutöiden valmistelu alkaa tammikuun alussa ja varsinaiseen purkuun päästään tammikuun lopulla.

Kuvituskuva: Aurajoki

Kupittaa-Turku -ratahankkeen suurin yksittäinen kohde on uuden ratasillan rakentaminen Aurajoen yli. Sitä ennen nykyinen ratasilta puretaan ja esimerkiksi jalankulun ja pyöräilyn reitit siirtyvät Raunistuvan työsillalle. Kiertotie on käytössä vuoden 2023 alusta kesään 2024 asti. Kaiken kaikkiaan hankkeessa rakennetaan tai korjataan viisi siltaa tai alikulkusiltaa.

Kupittaa–Turku-ratahankeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Hankkeen kustannukset ovat noin 108 miljoonaa euroa. Hanke tekee omalta osaltaan mahdolliseksi Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aurajoen ratasillan purkutyöt alkavat”

Viimeisimmät näkökulmat