Kokeile kuukausi maksutta

Yllättävä ehdotus: Julkiseen rakentamiseen teräksen käyttöä tukevia ohjelmia

Teräsrakenneyhdistys muistuttaa puun vaatimattomasta kierrätettävyydestä.

Helsingin Messukeskuksesta löytyy terästä hyödyntäviä ratkaisuja.

Teräsrakenneyhdistys muistuttaa EU:n odottamien radikaalien päästövähennysten olevan suomalaisessa rakentamisessa mahdollisia, jos rakennusmateriaaleja arvioidaan tasapuolisesti. Teräsrakentajien mukaan päästövähennyksiä varten on perattava läpi rakentamisen lainsäädäntö, rakentamiseen esitetyt ilmastoselvitykset sekä rakennusmateriaalien saamat erilaiset tuet.

Ympäristöministeriön puurakentamisen edistämisohjelmat painottavat puun käyttöä julkisessa rakentamisessa sekä kaavoituksessa. Teräsrakenneyhdistys ehdottaa, että vastaavia ohjelmia luotaisiin myös teräsrakentamiseen ja perustaa ne teräksen ja teräksisten rakennusosien hyvien kierrätettävyys- ja uudelleenkäyttöominaisuuksien varaan unohtamatta fossiilittoman teräksen mahdollisuuksia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yllättävä ehdotus: Julkiseen rakentamiseen teräksen käyttöä tukevia ohjelmia”

Viimeisimmät näkökulmat