Kokeile kuukausi maksutta

Teräsrakennetohtori Olli Kaitilan ura vei Otaniemestä Saksaan – Työkulttuurissa tuli vastaan yllättäviäkin piirteitä

Tekniikan tohtori Olli Kaitila teki tutkijanuran Suomessa ja lähti rakenteellisen paloturvallisuuden asiantuntijaksi Berliiniin Saksaan. Ennakkoluuloton urahyppy vei toisenlaiseen työkulttuuriin, jota koskevien ennakkokäsitysten takaa löytyi myös yllättäviä piirteitä.

 

Teknillisessä korkeakoulussa tekniikan tohtoriksi ohutlevyrakenteista väitellyt Olli Kaitila lähti aikanaan rakennusalalle isänsä, varhain edesmenneen Heikki Kaitilan jalanjäljissä. Työura rakennustekniikan parissa ei kuitenkaan ollut Olli Kaitilalle itsestään selvä valinta. Vuoden päivät hän opiskeli englantilaista filologiaa, johon perehtyminen ei kuitenkaan tuntunut elämäntyön arvoiselta ratkaisulta.

Teräsrakenteet puolestaan alkoivat ”selkeytensä ja linjakkuutensa” takia kiinnostaa Kaitilaa diplomi-insinööriopintojen syventymisvaiheessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teräsrakennetohtori Olli Kaitilan ura vei Otaniemestä Saksaan – Työkulttuurissa tuli vastaan yllättäviäkin piirteitä”

Viimeisimmät näkökulmat