Kokeile kuukausi maksutta

Vierumäen hotellia laajennetaan kylpylällä

Heinolassa sijaitseva Vierumäen hotellikiinteistö uudistetaan, ja samalla hotelli saa myös kylpylän.

Kuva: Arco Architecture Company

Hanke käynnistyy heinäkuussa, ja tarkoituksena on, että uusi kylpylä olisi asiakkaiden käytössä ensi vuoden lopussa.

Heinolan kaupunki on myöntänyt rakennusluvan Vierumäen hotellikiinteistön laajennushankkeelle. Kiinteistössä on nykyisin 190 hotellihuonetta, ravintolapalveluita, useita tapahtuma- ja kokoustiloja, keilahalli, day spa sekä R-kioski. Rakennushankkeessa hotellin nykyinen kiinteistö saneerataan osittain ja sen yhteyteen rakennetaan uudenaikainen ja täysimittainen kylpylä.

Kylpylän sisätiloista löytyy laaja allaskokonaisuus, jossa on muun muassa erilaisia poreita, virtoja ja hierovia suihkuja. Erityisesti lapsiperheitä palvelevat vesiliukumäet, hyppyallas ja perheen pienimpien lastenallas. Elämykselliseen saunamaailmaan rakentuu perinteisen saunan lisäksi kolme teemasaunaa, pulahdusallas ja ulkotiloihin savusauna. Sisäpihalla on mahdollista pulahtaa ulkoaltaaseen, avantoaltaaseen ja virkistäytyä suihkulähteissä.

Kylpylän on suunnitellut arkkitehtitoimisto Arco Architecture Company ja pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Evälahti.

Kylpylän toteutuksessa huomioidaan laajasti ympäristöön ja energiatehokkuuteen liittyviä kysymyksiä esimerkiksi suihkuvesien lämmön talteenotolla sekä käyttämällä lämmityksessä paikallista kaukolämpöä.

”Hankkeen eteneminen kertoo siitä, että hyvän suunnittelun ja sitoutuneiden omistajien turvin voidaan toteuttaa merkittäviä kiinteistökehittämisen hankkeita, vaikka kiinteistömarkkinat yleisesti ovatkin hiljentyneet kuluneena vuonna”, johtaja Leo Nilsson S-Pankki Kiinteistöt oy:stä sanoo tiedotteessa. S-Pankki Kiinteistöt vastaa kiinteistön hallinnoinnista ja laajennushankkeen johtamisesta.

Hotellikokonaisuuden lisäksi Holiday Clubilla on Vierumäen alueella 54 lomahuoneistoa, joista uusimmat ovat valmistuneet 2022 kesällä.

”Vierumäestä tulee Holiday Clubin kahdeksas kylpylä ja täyden palvelun resortti. Suunnitelmissa on täydentää kokonaisuutta rakentamalla alueelle lisää Holiday Clubin suosittuja loma-asuntoja”, Holiday Clubin toimitusjohtaja Maisa Romanainen puolestaan kertoo. Holiday Club Resorts toimii hotellin operaattorina.

Vierumäen alueen hotellitoiminnan historian voi katsoa juontavansa juurensa aina vuoteen 1927, jolloin Vierumäelle perustettiin Suomen Urheiluopisto. Nykyisin hotellikiinteistön omistavan sijoitusyhtiön Vierumäki Hotellikiinteistö ky:n sijoittajina toimivat Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vierumäen hotellia laajennetaan kylpylällä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat