Kokeile kuukausi maksutta

Gryndin syöksy vetää koko rakentamista alaspäin – ”Asuntorakentamisen tilanne on karsea, pelkona on, että mennään aika syvälle”

Monet isot rakentajat ovat pysäyttäneet kokonaan uusien gryndikohteiden aloitukset.

Uusien gryndikohteiden aloituksille ei ole juuri tarvetta, kun asuntoja on rakennettu paljon ja uusien valmiiden asuntojen myyntivarasto kasvaa edelleen. Kokonaisuutenakin asuntoaloitusten määrä jää tänä vuonna hyvin matalaksi. Kuva: Saara Mansikkamäki / HS

Suhdanneasiantuntijat ja yritysjohtajat ovat yhtä mieltä siitä, että asuntojen gryndituotannossa on tällä hetkellä poikkeuksellisen huono tilanne. Monet isot rakentajat ovat pysäyttäneet uudet aloitukset kokonaan. Esimerkiksi SRV:llä, YIT:llä, Skanskalla ja Laptilla aloitukset ovat kokonaan jäissä.

Gryndin lisäksi kokonaisina kohteina rakennettavien asuntojen sijoittajakauppa on hyytynyt ja Ara-tuotantokin on nihkeää. Ei olekaan ihme, että sekä Forecon että Rakennusteollisuus RT ovat vetäneet roimasti alaspäin asuntoaloituksia koskevia ennusteitaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Gryndin syöksy vetää koko rakentamista alaspäin – ”Asuntorakentamisen tilanne on karsea, pelkona on, että mennään aika syvälle””

Viimeisimmät näkökulmat