Kokeile kuukausi maksutta

Harri Kailasalo katsoo nyt rakentamista uusin silmin: ”Miljardiluokan yritykset ovat Suomen markkinoille liian suuria”

Liikevaihdoltaan noin 100–400 miljoonan euron rakennusliikkeet ovat Harri Kailasalon mielestä kotimaan markkinoille sopivan kokoisia.

Harri Kailasalo kertoo entisen kollegansa ennakoineen jo Olkiluoto 3 -hankkeen alkuvaiheessa, että se myöhästyy vuosilla. Kuva: Liisa Takala

Harri Kailasalon pitkä rupeama ensin Lemminkäisen ja myöhemmin YIT:n johtoportaassa päättyi muutama vuosi sitten. Nyt kun hän on saanut hieman etäisyyttä näihin tehtäviin, hän on muuttanut näkemystään tällaisten jättimäisten rakennusliikkeiden soveltuvuudesta kotimarkkinoillemme.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Harri Kailasalo katsoo nyt rakentamista uusin silmin: ”Miljardiluokan yritykset ovat Suomen markkinoille liian suuria””

  1. Tämä pitäisi ymmärtää koko rakennusalan toimijoiden kesken. Tuotant6o väkeä väheksytään, vaikka sieltä se raha sinne firmoihin tulee. Rakennusliike rakentaa, noin yksinkertaisesti. Niillä tuloilla pitäisi elättää valtava koneisto sen rakentamisen päällä, joka ei useinkaan tuota juuri mitään. Perustetaan osasto joka toiminnolle, vaikka todellisuudessa ne olisivat tarpeettomia. Saadaan näyttämään firma suurelta ja mahtavalta. Kerroksellisuuden poistaminen ja organisaatioiden keventäminen pitäisi aloittaa sieltä ylhäältäalaspäin, sieltä ne todelliset säästöt syntyvät.

Viimeisimmät näkökulmat