Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n ex-pomo Harri Kailasalo aloittaa nopeasti kasvaneessa rakennusyhtiössä – Liikevaihto kymmenkertaistui kolmessa vuodessa

Rakennusliike Soimu haluaa laajentua jatkossakin.

Harri Kailasalo jatkaa myös Visonin neuvonantajana.

Harri Kailasalo aloittaa Rakennusliike Soimun johtavana neuvonantajana.

Rakennusteollisuus RT:n hallituksessakin vaikuttaneen Kailasalon työ YIT:n Infraprojektit -segmentin johtajana päättyi keväällä 2021.

Vuonna 1990 perustetun Soimun pääkonttori on Joensuussa. Yritys on tehnyt viime vuosina vahvaa kasvua. Vuoden 2022 liikevaihto ylsi yli 53 miljoonaan euroon. Voitto jäi vajaaseen 700 000 euroon.

Vielä vuonna 2019 Soimu pyöritti ainoastaan 5 miljoonan euron liikevaihtoa.

Yrityksellä on tavoitteena kasvaa merkittäväksi toimijaksi myös Savo-Karjalan ulkopuolelle.

”Soimun markkina-asema on ollut vahva Savo-Karjalassa jo pitkään ja kasvulle valtakunnalliseksi toimijaksi on tukevat perustukset”, Kailasalo kertoo.

Hänen mukaansa yrityksen kulttuuriin on juurtunut kustannustehokas toiminta.

”Asiakkaita osataan kuunnelle herkällä korvalla ja vastata heidän tarpeisiinsa. Tästä hyvänä esimerkkinä käy vaikka Joensuun keskustan Citymarketin peruskorjaus liikkeen ollessa koko työn ajan asiakkaiden käytettävissä. Myös suunnittelun johtamiseen ja niiden kehittämiseen löytyy osaamista, kuten projektinjohtourakkana toteutettu saunaravintola Luotoon Kuopiossa.”

Käynnissä olevassa rakennusalan murrostilanteessa Soimu on Kailasalon mukaan onnistunut rekrytoimaan osaavia ammattilaisia kasvua toteuttamaan.

”Näen, että 50-100 miljoonan euron liikevaihdon toimija on Suomen markkinaan riittävän suuri jo hieman vaativimpiin kohteisiin ja samalla riittävän pieni säilyttääkseen ketteryyden ja kustannustehokkuuden.”

Omassa tehtävässään Kailasalo paneutuu Soimun laajennukseen Savo-Karjalan ulkopuolelle.

”Toimin johdon tukena yrityksen kasvussa valtakunnalliseksi toimijaksi. Ensi vaiheessa fokus on Etelä-Suomessa, jatkossa tähyillään myös Turun ja Tampereen seuduille.”

Kailasalo jatkaa myös Visonin neuvonantajana.

”Kumpikin tehtävä on osa-aikainen asiantuntijarooli ja teen niitä oman yritykseni kautta”, hän sanoo.

”Molempiin riittää hyvin aikaa ja intoa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n ex-pomo Harri Kailasalo aloittaa nopeasti kasvaneessa rakennusyhtiössä – Liikevaihto kymmenkertaistui kolmessa vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat