35 vuodessa kaupunki tuli kaupunkilaisille

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Tärkeä osa Rakennuslehden tarinaa saa tässä numerossa pisteensä, kun lehdessä tasan 35 vuotta työskennellyt toimittaja Auri Häkkinen jää eläkkeelle helmikuun lopussa. Takana on huikea ja pitkä ura, kun sen suhteuttaa esimerkiksi siihen, että tänä vuonna lehti ilmestyy 53:tta vuottaan. Auri on siis ollut mukana tekemässä kahta kolmasosaa kaikista Rakennuslehden tähän mennessä ilmestyneistä numeroista.

Auri on seurannut toimittajana erityisesti infrarakentamista, suunnittelua, arkkitehtuuria ja kaupunkikehitystä. Seurattavaa on riittänyt, sillä esimerkiksi kaupunkisuunnittelu on 35 vuodessa mullistunut, kuten Aurin laaja artikkeli tämän lehden sivuilla 10–13 kiinnostavasti osoittaa.

Kun ajattelee suomalaisia kaupunkeja ja niiden kehitystä vuodesta 1984, loikka on valtava. Suunnittelussa huomioidaan aiempaa enemmän kaupunkilaiset, kokonaisuuksien toimivuus ja viihtyvyys. Kaupunkeja rakennetaan nyt aidosti enemmän kaupunkilaisille. Se on erinomaista kehitystä.

Tämä on osa laajempaa muutosta, jossa kuluttajien valta ja yhteiskunnallinen läpinäkyvyys ovat kasvaneet. Rakennusalalle tämä tarkoittaa esimerkiksi juuri kuntalaisten parempaa huomioimista suunnittelussa ja itse rakentamisessa taas loppukäyttäjien nousemista keskiöön kaikessa tekemisessä. Se ei perinteisesti ole ollut rakentamisessa itsestään selvää. Jatkossa menestyvätkin ne yritykset, jotka pystyvät olemaan avoimia ja vastaamaan aidosti kuluttajien toiveisiin.

Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä myös hyvälle journalistille. Haluan kiittää Auria hienosta työstä Rakennuslehden ja suomalaisen rakennusalan journalismin hyväksi. Auri saa arvoisensa jatkajan työlleen, kun uutena toimittajana lehdessä on aloittanut tämän vuoden alussa kokenut journalisti Teppo Kuittinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “35 vuodessa kaupunki tuli kaupunkilaisille”

Vastaa