Kokeile kuukausi maksutta

Hieno käyntikortti rakentamiselle

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennuslehden perinteinen Vuoden työmaa -kilpailu saavutti tämän vuoden huippukohtansa maanantaina 22.11., kun valintaraati luovutti voittajien kunniakirjan Helsinki-Vantaan lentoaseman uutuuttaan hohtavassa T2-terminaalissa.

Työmaapalkinto meni SRV:n vetämälle allianssille, joka on tehnyt komeaa jälkeä lentoasemalla. SRV Rakennuksen lisäksi allianssissa ovat olleet mukana tilaajana Finavia sekä suunnittelijoina arkkitehtitoimistot ALA ja HKP sekä Ramboll Finland. Lisäksi Kreatella sekä Consti Talotekniikalla ja Quattroservicesillä oli merkittävä rooli infra- ja talotekniikka-aliurakoissa, jotka myös toteutettiin alliansseina.

Lue lisää täältä:  SRV:n vetämä allianssi voittoon – lentoaseman T2-terminaali on Vuoden työmaa

Terminaali 2 avataan matkustajille joulukuun ensimmäisenä päivänä. Uusi terminaali on mieleenpainuva kokemus matkustajille – loistava käyntikortti Suomelle ja suomalaiselle osaamiselle. Hieno kokonaisuus kätkee sisälleen vuosien pitkäjänteisen työn, jossa suunnittelijat ja rakentajat ovat joutuneet – ja saaneet – ratkaista lukemattomia pieniä ja suuria haasteita.

Kuten RKL:n toimitusjohtajan Maria-Elena Ehrnroothin johdolla työskennellyt kahdeksanhenkinen asiantuntijaraati arvioi, into ja monipuolinen osaaminen näkyivät T2-työmaalla kehitysmyönteisyytenä sekä haluna oppia ja parantaa toimintaa. Se on yhteistä myös kaikille viidelle työmaakilpailun finalistityömaalle. Kun kehitysmyönteisyys yhdistyy hankkeen johtamisen ja rakentamisen moderneihin työkaluihin ja menetelmiin, lopputulos on valioluokkaa.

Finalistityömaat ovat uudenlaisen yhteistyön ja -toiminnan voimannäyttöjä. Maanantain kiitospuheissa allianssin onnistuminen nousi esille moneen otteeseen ja monella eri suulla. Ja silti onnistumisessa on kyse aina myös yksilöiden taidosta ja osaavuudesta. Huiput tekevät huippua. Ei varmasti ole sattumaa, että terminaali 2:n laajennusosan työmaapäällikkö Jukka Nikkolalle Vuoden työmaa -kilpailun voitto tuli nyt jo viidettä kertaa. Huikea saavutus.

Hyvät tekijät ovat myös yritysten jatkuvuuden tae. T2:n rakentamisen aikana pääurakoitsija SRV on elänyt monenlaisia vaiheita ja ajat ovat olleet yritykselle kovia. Siitä huolimatta työmaat ovat jatkaneet työtään kovalla ammattilaistasolla, kuten kilpailun voittokin osoittaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hieno käyntikortti rakentamiselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat