Kopioikaa onnistumisia – se on ilmaista

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennuslehden toimitukseen tulee säännöllisesti yhteydenottoja kuluttajilta, jotka kokevat saaneensa huonoa laatua ja palvelua rakennusalan yrityksiltä. Yleensä yhteydenottajia kismittää virheiden lisäksi yritysten yliolkainen suhtautuminen ongelmiin. Asiakkaan yhteydenottoihin ei rakennusalan yhtiössä ole vastattu tai vastaukset ovat niin epämääräisiä, ettei niistä pääse selville, mitä ongelmille on ajateltu tehdä – tai onko ajateltu mitään.

Kyse on ainakin huonosta kommunikaatiosta ja välinpitämättömästä asenteesta. Jokainen tällainen tapaus nakertaa koko rakennusalan mainetta, vaikka kyse olisikin yksittäistapauksista ja yksittäisistä toimijoista.

Rakennuslehti ei yleensä käsittele yksittäisiä riita-asioita, mutta rakennusalan laadun kehittämistä yritämme kaikin voimin edistää ja pitää esillä. Yksi tällainen keino on vuosittainen työmaakilpailu. Vuoden työmaa -palkinto on jaettu vuodesta 1986 lähtien, ja alusta lähtien yksi tavoite on ollut esitellä, miten parhailla työmailla toimitaan.

Tänä vuonna finaalissa oli viisi hienoa työmaata eri puolilta Suomea. Voiton pokkasi viime viikon keskiviikon palkintojuhlassa Laptin tiimi, joka on rakentanut Kuopion Uusi Sydän -sairaalan ensimmäistä vaihetta. Työmaan työpäällikkö, pitkän uran tehnyt Pentti Leskinen on hyvä esimerkki asenteesta, jolla työmaat saadaan toimimaan ja kaikki kokevat olevansa arvokkaita osia yhteisessä tekemisessä. Kun koko tiimi omistautuu työlleen ja kommunikaatio pelaa, asiakaskin on yleensä tyytyväinen.

Vuoden työmaa -kilpailussa on esillä usein isoja työmaita, mutta sen on tarkoitus olla esimerkkinä kaikille alalla toimiville. Lehdessä esiteltyjä rakentajien hyviä ideoita ja toimintatapoja saa vapaasti kopioida. Se on ihan ilmaista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kopioikaa onnistumisia – se on ilmaista”

Vastaa