Kokeile kuukausi maksutta

Työmaakilpailu nostaa esiin laadun

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennuslehden perinteisen työmaakilpailun voitto meni tänä vuonna Lujatalolle ja sen Tuusulan lukio- ja kulttuuritalo Monio-hankkeelle.

Lue lisää: Lujatalon Monio nousi Rakennuslehden Vuoden työmaa -kilpailun voittajaksi

Kilpailun taso oli totuttuun tapaan korkea, ja finaalinelikossa oli hyvin erilaisia työmaita alkaen Espooseen ja Helsinkiin rakennettavasta jättihanke Raide-Jokerista ja päätyen mielenkiintoisiin korjauskohteisiin Helsingin keskustan arvorakennuksissa eli Kansallisteatteriin ja Grand Hansa -hotellihankkeeseen. Palkinto jaettiin tällä viikolla Finnbuild-messujen yhteydessä.

Hirsirunkoinen Monio on hyvä ajankuva rakentamisesta vuonna 2022. Hanke on teknisesti vaativa ja arkkitehtonisesti komea, ja se vakuutti kilpailun yhdeksänhenkisen tuomariston nimenomaan erinomaisena työmaana. Se on hyvin suunniteltu ja toteutettu, siisti ja turvallinen, innovatiivinen ja uusiin toimintatapoihin kannustava, osallistava niin työmaan sisällä kuin työmaan lähialueilla. Huippulaatua löytyy monella mittarilla mitattuna.

Vuoden työmaa -palkinto palkitsee nimenomaan työmaan. Usein voitto on mennyt suurhankkeelle tai uniikille kohteelle, jotka luonnollisesti ovat yleensä rakentamisen kärkihankkeita ja tuovat rakentamisen käytäntöihin uusia toimintatapoja.

Tämän vuoden palkitseminen osoittaa, että työmaan koko ei ole ratkaiseva tekijä työmaakilpailun kaltaisessa tarkastelussa. Hyvä työmaa on hyvä työmaa, ja sen työntekijät ratkaisevat hankkeen onnistumisen.

1980-luvun puolivälistä asti järjestetyn Vuoden työmaa -kilpailun tavoitteena on esitellä suomalaisen rakentamisen huipputekemistä ja tuoda esiin vakiintuneita sekä uusia toimintatapoja, jotka toivottavasti kannustavat muitakin työmaita oman toimintansa jatkuvaan kehittämiseen. Hienoa, että joka vuosi työmaakilpailuun löytyy mielenkiintoisia ja hienoja kohteita, joiden tekijät ylpeinä esittelevät työtään.

Ensi vuonna taas tavataan samoissa merkeissä! Ilmoittautua voi yllä olevaan sähköpostiin vaikka heti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työmaakilpailu nostaa esiin laadun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat