Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalon Monio nousi Rakennuslehden Vuoden työmaa -kilpailun voittajaksi

Tuusulaan ensi kesänä valmistuva hirsirunkoinen Monio on Rakennuslehden Vuoden työmaa 2022 -kilpailun voittaja. Raati vaikuttui Lujatalon pääurakoiman kohteen teknisen vaativuuden ja arkkitehtonisen tyylikkyyden lisäksi työmaan osallistavasta johtamisesta ja rohkeudesta ottaa käyttöön uusia toimintatapoja ja seurantamenetelmiä.

Työnjohtaja Salla Mehtälä, vastaava työnjohtaja Mika Sairanen ja tuotantoinsinööri Kasperi Nyberg eivät emmi kokeilla uutta. Kuva: Jussi Helttunen

Tuusulan kunta valmisteli Monioksi nimettyä historiansa suurinta investointia pitkään. Aluksi lähtökohtana oli toteutus elinkaarimallilla, joka jäi toteuttamatta. Nyt meneillään oleva työmaa on toteutusmuodoltaan perinteinen kiinteähintainen urakka, jossa kuitenkin on allianssimaisia piirteitä. Työmaan vastaava työnjohtaja Mika Sairanen kertoo työmaan heti alkuvaiheessa sopineen tilaajan kanssa, että kiinteähintaisuudesta huolimatta suunnitelmia tultaisiin kehittämään yhdessä.

”Viime vuonna alkanut puun ja teräksen hinnannousukierre sekä saatavuuden epävarmuus myötävaikuttivat tarpeeseen kehittää suunnitelmia. Yhteisen ideoinnin seurauksena esimerkiksi clt-välipohja vaihtui kertoripalaataksi. Toinen tapa selättää saatavuuteen liittyvät riskit oli se, että hankimme keskeiset materiaalit huomattavassa etuajassa”, Sairanen kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lujatalon Monio nousi Rakennuslehden Vuoden työmaa -kilpailun voittajaksi”

  1. Hyvä Jussi!
    Kustannusten hallinnallakin on varmasti ollut hankkeessa vahva merkitys!

Viimeisimmät näkökulmat