Uusi vetäjä kertoo YIT:n suunnasta

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Viime perjantaina jysähti melkoinen uutispommi, kun Suomen suurin rakennusyhtiö YIT kertoi pitkäaikaisen toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan jättävän yhtiön. Käytännössä yhtiön hallitus osoitti Kauniskankaalle ovea. Lähtö lienee tullut nopealla ilmoituksella, sillä vielä edellisenä päivänä Kauniskangas oli rentona ja hyväntuulisena vastaanottamassa Rakennuslehden Vuoden työmaa -palkintoa.

Ennen perjantain lähtöilmoitusta YIT kertoi saman viikon maanantaina Toimitilat-segmenttinsä tuloksen painuvan tappiolle. Kauppakeskus Triplan jättiprojektin loppuvaiheessa kustannukset olivat karanneet, ja nyt yhtiö teki 18 miljoonan kateheikennyksen. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen nosti esille juuri Triplan tappiot Kauniskankaan lähtöilmoituksen yhteydessä. Toimitusjohtaja vastaa yhtiössä viime kädessä kaikesta.

Johdon konsultti Mercuri Urval selvitti tänä syksynä Suomen kymmenen suurimman rakennusliikkeen johtajavaihdoksia kymmenen viime vuoden aikana. Rakennuslehden haastattelussa (RL 2.10.) Mercuri Urvalin johtava konsultti Teemu Tiainen ennakoi, että ”syksyn strategiakierrokset ovat meneillään, ja hallituksissa paneudutaan koronan jälkeiseen kasvuun. Tämä on se hetki, jolloin mietitään, kuka tuon kannattavan kasvun toteuttaa. Kun puolet nykyisistä toimitusjohtajista on ollut tehtävässään keskiarvoa pidempään, on todennäköistä, että tulemme näkemään seuraavan puolen vuoden aikana lisää vaihdoksia rakennusliikkeiden ylimmässä johdossa.”

Hienon uran tehnyt, iältään vielä nuori Kauniskangas on toteuttanut YIT:n ja Lemminkäisen fuusion, ja nyt oli hallituksen mukaan aika hakea uutta henkilöä strategian vetäjäksi. Mielenkiintoista on nähdä, tuleeko uusi vetäjä yhtiön sisältä, kuten YIT:llä on ollut tapana, vai ottaako yhtiö siinäkin asiassa loikan uuteen suuntaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi vetäjä kertoo YIT:n suunnasta”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat