RT: Toiveena yksiselitteinen energiatehokkuuden laskentatapa

Vuoden 2012 jälkeen Suomessakin siirrytään kokonaisenergiatarkasteluun rakennusten energiatehokkuuden arvioinnissa. Sitä ennen on löydettävä laskentamenetelmä arvioinnin perustaksi. ”Rakennusteollisuus RT:n mielestä järkevintä on kehittää uusi yksiselitteinen laskentamenetelmä”, RT:n Rakentamisen määräykset -osaston johtaja Antti Koponen kertoo. RT:n mielestä laskentamenetelmä kannattaa kehittää eurooppalaisen niin sanotun EPBD-standardipaketin pohjalta.

Vuoden 2012 jälkeen Suomessakin siirrytään kokonaisenergiatarkasteluun rakennusten energiatehokkuuden arvioinnissa. Sitä ennen on löydettävä laskentamenetelmä arvioinnin perustaksi. "Rakennusteollisuus RT:n mielestä järkevintä on kehittää uusi yksiselitteinen laskentamenetelmä", RT:n Rakentamisen määräykset -osaston johtaja Antti Koponen kertoo. RT:n mielestä laskentamenetelmä kannattaa kehittää eurooppalaisen niin sanotun EPBD-standardipaketin pohjalta.

Uusi laskentamenetelmä perustuu todennäköisesti primäärienergia tai CO2-päästötarkasteluihin. Yksi merkittävä muutos on, että lämmönlähteen merkitys energiatehokkuutta arvioitaessa tulee maassamme merkittävästi muuttumaan.

 

”Esiselvitys uuden laskentamenetelmän määrittämiseksi rakennusten kokonaisenergiakulutukselle on juuri valmistunut. Tavoitteena on saada aikaan nykyistä rakentamismääräyskokoelman RakMK D5:n laskentaa huomattavasti tarkempi yksiselitteinen laskentamenetelmä, joka tulisi käyttöön vuoden 2012 energiamääräysten yhteydessä”, Koponen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RT: Toiveena yksiselitteinen energiatehokkuuden laskentatapa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi