Kokeile kuukausi maksutta

Asumisoikeuden lakimuutos estää uudet Liukku-kaupat

Hallitus esittää asumisoikeusasunnoista annetun lain muuttamista siten, että asumisoikeustaloja koskevat luovutusrajoitukset ulottuisivat jatkossa kaikkiin sellaisiin osakekauppoihin, joiden tosiasiallisena tarkoituksena on talojen luovuttaminen. Lakimuutos estää kohua herättäneen asumisoikeusyhtiön osakekaupan kaltaiset järjestelyt tulevaisuudessa. Vuonna 2010 Perttu Liukun ja Kari Mäenpään omistama Avainrakennuttaja Oy osti määräysvallan Avain Asumisoikeus Oy:stä eivätkä viranomaiset voineet puuttua kauppaan, koska kauppa koski väliyhtiön osakkeilla tehtyä kauppaa.

Hallitus esittää asumisoikeusasunnoista annetun lain muuttamista siten, että asumisoikeustaloja koskevat luovutusrajoitukset ulottuisivat jatkossa kaikkiin sellaisiin osakekauppoihin, joiden tosiasiallisena tarkoituksena on talojen luovuttaminen. Lakimuutos estää kohua herättäneen asumisoikeusyhtiön osakekaupan kaltaiset järjestelyt tulevaisuudessa. Vuonna 2010 Perttu Liukun ja Kari Mäenpään omistama Avainrakennuttaja Oy osti määräysvallan Avain Asumisoikeus Oy:stä eivätkä viranomaiset voineet puuttua kauppaan, koska kauppa koski väliyhtiön osakkeilla tehtyä kauppaa.

Kuuntele juttu

Lakimuutos yhdenmukaistaa asumisoikeustalojen luovutusrajoituksia koskevat säännökset vuokrataloja koskevan sääntelyn kanssa. Muutos koskisi vain valtion tuella rakennettuja asumisoikeustaloja. Ympäristöministeriön mukaan muutoksilla halutaan edistää sitä, että asumisoikeusasunnot säilyvät lainmukaisin perustein valittujen asukkaiden asumisoikeusasuntoina. Lisäksi halutaan varmistaa, että asunnot säilyvät omistajalla, jonka tavoitteena on taata asukkaille hyvät ja turvalliset asuinolot kohtuullisin kustannuksin.

Esityksen taustalla on selvityshenkilö Riitta Rainion vuosi sitten laatima raportti. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan heinäkuun alusta alkaen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asumisoikeuden lakimuutos estää uudet Liukku-kaupat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat