Kokeile kuukausi maksutta

Yle: HKR:n lahjussumma noussut puoleen miljoonaan

Poliisi on saanut selville Helsingin kaupungin rakennusalan lahjusjupakkaan liittyvän myös kuittikauppaa. Poliisin mukaan yhdestä yhtiöstä on maksettu lahjuksia perusteettomia kuitteja vastaan. Tutkinnanjohtaja Ismo Siltamäki kertoi Ylelle lahjussumman nousevan uusien löytöjen myötä merkittävästi, jopa puoleen miljoonaan euroon.

Poliisi on saanut selville Helsingin kaupungin rakennusalan lahjusjupakkaan liittyvän myös kuittikauppaa. Poliisin mukaan yhdestä yhtiöstä on maksettu lahjuksia perusteettomia kuitteja vastaan. Tutkinnanjohtaja Ismo Siltamäki kertoi Ylelle lahjussumman nousevan uusien löytöjen myötä merkittävästi, jopa puoleen miljoonaan euroon.

Poliisi toteaa yrityksen työntekijöiden olleen tietoisia toiminnan laittomuudesta. Poliisin mukaan lahjonta on jatkunut vuodesta 2004.

Vielä keväällä jukisuudessa puhuttiin 100 000–150 000 eurosta, vaikka jo tuolloin Siltamäki arvioi summan nousevan huomattavasti korkeammaksi.

Helsingin kaupungin rakennuttajaorganisaatiossa keväällä paljastuneen lahjusvyyhden taustalla on perusteetonta aliurakoitsijalaskutusta ja tekaistuja kuitteja. Lahjusvyyhti alkoi purkautua Fira Oy:n poliisille tekemän tutkintapyynnön ansiosta. Jutussa epäillään törkeää lahjuksen antamista ja ottamista sekä törkeää petosta. Lahjusten ottamisesta epäilty on Helsingin kaupungilta ja antamisesta epäillyt rakennusyhtiöistä.

Yle Helsingin uutinen aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Yle: HKR:n lahjussumma noussut puoleen miljoonaan”

  1. Kuinkahan yleistä tuollainen toiminta loppujen lopuksi on Suomessa? Onko kellään tietoa muista kunnista? Miten tuollainen toiminta on voinut jatkua noin kauan Helsingissä?

    1. eikö niille voisi maksaa palkaa,eihän se ole mikään palkka jos päällikkötason mies ei tienaa edes neljää tonnia.

      1. Samaa mieltä. Pääkaupunkiseudella pitäisi lyödä tiskiin vähintään kuusi tonnia ja kunnon tulospalkkiot, jotta saataisiin edes suhteellisen asiantuntevia projektipäälliköitä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat