Kokeile kuukausi maksutta

Länsimetro käynnistyy vasta syksyllä 2016

Liikenne länsimetrossa alkaa vasta syksyllä 2016, kertoo Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL. Viivästymiset liittyvät junien automatisointiin ja laituriovien toimittamiseen. Laitetoimittaja Siemens kertoi aikataulusta HKL:lle viime viikolla.

Liikenne länsimetrossa alkaa vasta syksyllä 2016, kertoo Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL. Viivästymiset liittyvät junien automatisointiin ja laituriovien toimittamiseen. Laitetoimittaja Siemens kertoi aikataulusta HKL:lle viime viikolla.

HKL:n mukaan rakentamisaikataulu on tiukka. Aiemmin arvioitiin, että liikenne alkaisi 2015.
Länsimetron rakentaminen alkoi Ruoholahdessa 2009 ja Espoossa 2010. Rakentaminen on alkanut kaikilla asemilla Niittykumpua lukuun ottamatta.

Viivästyksestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Länsimetro käynnistyy vasta syksyllä 2016”

  1. Kyllä vie herrn Dr.Dr. Siemens kuntaosapuolta kuin desilitran mittaa.

    Arvatkaapa veronmaksajat kummalla puolella pöytää on ollut asiantuntemus kun sopparit on laadittu. Väitetään että sopimuksia on tehty saksaksi (!) koska joku HKL:ssä on halunnut briljeerata kielitaidollaan.

  2. Hauskaa,että järjestelmän tuottaja sanelee aikataulun.Maksaakohan tilaaja myös sakkoja myöhästymisestä.

  3. Länsimetron aloitusaikataulu venähtää samaten kuin Olkiluoto 3:n. Villi veikkaukseni on että vuosiluku 2020 on vuoden taikka kahden päässä, ennen kuin ensimmäinen metrojuna kuskaa suurta ihmismassaa Matinkylästä.

    1. No ei nyt sentään, päätöshän on tehty että alkuun metroja ajetaan käsipelillä kuten ennenkin, automaation vain lisääntyen sen verran kuin saavat aikaiseksi. Muutoin toki heikkoa että laitetoimittaja ei ole vielä edes laituriovia saanut toimimaan (Vuosaaressahan nuo ovat ja vieläkin toimivat käsipelillä)

      Ja muistettakoon sadan miljoonan espoolaisvaltuutettu Kurt Byman. Valituksillaan herra on kallistuttanut metroa enemmän kuin mikään muu osa-alue.

      1. Koska Byman on kallistuttanut metroa sadalla miljoonalla eurolla, niin tästä rangaistukseksi metroon pitäisi laittaa kallistuvat korit ja Byman kaarteesen painoksi kallistuttamaan koria vauhdikkaissa mutkissa. Näin Bymanista olisi kerrankin jotain hyötyä Espoolle ja hän pääsisi osaamistaan vastaavaan tehtävään.

  4. Läheltä rakentamista seuranneena voin luvata, että tunnelit valmistuvat liikenteelle 2016 syksyyn mennessä ja testailujakson jälkeen miesohjattuun liikenteeseen päässevät vuodenvaihteessa (16/17). Automaattisesti metro kulkee 2020 tammikuussa, ehkä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat