Kokeile kuukausi maksutta

Muistokirjoitus: Kauko Wasenius, Consti Yhtiöt

Consti Yhtiöiden toimitusjohtaja Kauko Wasenius menehtyi äkilliseen sairauteen 20.3.2014. Hän oli menestyvän yrityksen johtaja, pidetty kollega ja rakennusalalla arvostettu vaikuttaja, jonka elämäntyö jäi kesken.

Consti Yhtiöiden toimitusjohtaja Kauko Wasenius menehtyi äkilliseen sairauteen 20.3.2014. Hän oli menestyvän yrityksen johtaja, pidetty kollega ja rakennusalalla arvostettu vaikuttaja, jonka elämäntyö jäi kesken.

image

 Muistokirjoitus

Kauko Wasenius

S. 14.2.1956

K. 20.3.2014

Kauko Wasenius syntyi Vantaalla 14.2.1956, ja asui siellä myös koko ikänsä. Hänen rakentajanoppinsa juontavat kirvesmiesisältä ja omakotiasujan arjesta. Kotona omaksuttu kova työmoraali ja ahkeruus leimasivatkin Kaukoa aina ja käytännön rakennusosaamisesta oli hyötyä niin omissa kuin työelämän projekteissa.

Ylioppilaaksi hän kirjoitti Vantaan Yhteiskoulusta 1975 hyvin arvosanoin ja pääsi Teknilliseen korkeakouluun opiskelemaan rakennustekniikkaa. Hyrylässä suoritetun varusmiespalvelun jälkeen sekä opinnot että opiskelijaelämä sujuivat mallikkaasti. Kosketuspintaa työntekoon tuli opiskelun ohessa esimerkiksi taksikuskina.

Kauko pääsi kesäharjoittelun kautta Rakennustoimisto A. Puolimatkan leipiin, missä hän työskenteli 30 vuotta ja eteni työmaainsinööristä työpäälliköksi ja edelleen, yrityksen muuttuessa NCC Rakennukseksi, eri tehtävien kautta Talonrakentamisen aluejohtajaksi. Hänet muistetaan tarkkana ja täsmällisenä johtajana, joka vaati paljon organisaatioltaan, mutta myös itseltään. Johtotehtävissä hän pyrki aina parhaaseen tulokseen koko yrityksen kannalta ja kantoi vastuun monista strategisista kehityshankkeista.

Kauko johti useita merkittäviä rakennushankkeita pääkaupunkiseudulla. Hän toimi työpäällikkönä muun muassa Tiedekeskus Heurekan ja Ylen Ison Pajan kohteissa. Hänen johtamansa toimialan tunnetuimpia kohteita olivat Kauppakeskus Sello, Meilahden kolmiosairaala ja useat historiallisten rakennusten korjauskohteet. Vantaan kehittämiseen hän osallistui Aviapoliksen alueelle rakennetun laajan toimitila-alueen kautta. Se on tuonut Kaukon kotikaupunkiin paljon liiketoimintaa ja verotuloja.

Kauko oli tärkeässä roolissa uuden hankemuodon, elinkaariurakan, tuomisessa Suomeen. Kaivomestarin lukion ja uimahallin hanke oli ensimmäinen pitkässä sarjassa elinkaarikouluja Espoossa. Siitä käynnistyi NCC:ssä myös kokonaan uusi liiketoiminta, korjaus- ja ylläpitopalvelut.

Kauko Waseniukselle koitti kokonaan uusi ura, kun hän siirtyi 2012 Consti Yhtiöiden toimitusjohtajaksi. Hänen johdollaan yritys vakiintui Suomen johtavaksi korjausrakentajaksi ja sen innovatiiviseksi kehittäjäksi. Vuonna 2013 yrityksen liikevaihto kasvoi parikymmentä prosenttia.

Wasenius toimi lukuisissa rakennusalan toimielimissä ja kehitysryhmissä. Hän oli käynnistämässä alan yhteistä asiakaspalautejärjestelmää, RALA-palautetta, kehittämisessä. Hän oli avoin uusille ideoille ja sai muut innostumaan niistä. Viime aikoina hän oli erityisen kiinnostunut asiakkaille tuotettavan arvon lisäämisestä ja johti henkilökohtaisesti Constin asiakkuusohjelmaa.

Kauko harrasti mökkeilyä, golfaamista ja matkustamista, mutta viime vuosina perhe nousi selkeästi ykköseksi etenkin kahden tyttären syntymän myötä. Sen vuoksi Kaukoa jäävät kaipaamaan paitsi työyhteisö ja koko rakennusalan tuttavapiiri, etenkin oma perhe ja muut läheiset.

Jukka Lahtinen

Juha Salminen

Pertti Taulanne

Kirjoittajat ovat Kauko Waseniuksen pitkäaikaisia kollegoita ja ystäviä.

 Siunaus Seutulan kappelissa 26.4.2014 klo 13.00.

Muistotilaisuus Seutulan VPK-talolla klo 14.00 alkaen.

Ilm. ida.lee@consti.fi / 050 408 3114

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Muistokirjoitus: Kauko Wasenius, Consti Yhtiöt”

    1. Kiitoksia tarkkuudesta. Nyt päivämäärä on korjattu.

      Kaukosta sen verran, että hän ehti olla monessa asiassa mukana, mm. aikoinaan Rakennuslehden toimitusneuvostossa antamassa rakentavaa palautetta. Golf oli toinen tapa, jolla hän piti aktiivisesti yhteyttä jo Puolimatkan aikana. Rakennuslehden viimeinen haastattelutuokio hänen kanssaan peruuntui tuon äkillisen sairaalamatkan vuoksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat