Kokeile kuukausi maksutta

Älypuhelin auttaa tulevaisuudessa valitsemaan oikean poistumispysäkin

Tampereella järjestetyn Älynysse-kilpailun voittajaksi valittiin idea, jonka avulla bussin ”Pysähtyy” -nappia voi painaa älypuhelimella.

Tampereella liikennöi älybussi eli Älynysse, jonka toimintaan matkustajat voivat kehittää.

Älynysse-kilpailun tarkoitus oli etsiä konkreettisia tapoja, joiden avulla voitaisiin kehittää Tampereella liikennöivän bussilinjan eli Älynyssen toimintaa.

”Napin painaminen perustuu Älynyssen ja puhelimen sijaintitietojen vertaamiseen ja se on yksi askel siinä, että joukkoliikenteen käyttää pystyy osallistumaan matkustukseen omalla henkilökohtaisella mobiililaitteellaan. Tarkoituksena oli tuoda esiin uusia innovatiivisia palvelumahdollisuuksia joukkoliikennevälineiden ja matkustajan välillä”, kilpailun voittaja Jani Suojansalo Tamwarelta kertoo.

Älynysse tarjoaa matkustajille mahdollisuuden tehdä busseista ja Tampereen joukkoliikenteestä sellaisia, joita matkustajat haluavat. Älynyssen Facebook-sivulla matkustajat voivat kertoa, millaisia busseja, liikennettä ja palveluita he haluavat sekä vastata viikon kysymykseen ja osallistua tuotekehityspainotteisiin kysymyksiin.

Älynyssen tarkoitus on auttaa suomalaisia kone- ja laitevalmistajia sekä palvelunkehittäjiä muuttamaan tuotekehitystoimintaa nopeammaksi ja ketterämmäksi.

Älynysse-kilpailun järjestivät Metallituote- ja koneteollisuus alan huippuosaamisen (SHOK) yhteenliittymä FIMECC, Tampereen joukkoliikenne, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen Messut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Älypuhelin auttaa tulevaisuudessa valitsemaan oikean poistumispysäkin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat