Kokeile kuukausi maksutta

MTV Uutiset: Rautaruukin Tammisen kultainen kädenpuristus yli 1,3 miljoonaa

MTV Uutisten tutkiva ryhmä on selvittänyt valtioyhtiöiden palkkioita. Rautaruukin toimitusjohtajan tehtävät jättänyt Sakari Tamminen on selvityksen mukaan oikeutettu 1 324 000 euron kultaiseen kädenpuristukseen. Kultaisella kädenpuristuksella tarkoitetaan irtisanomiskorvausta. Siihen ei lasketa irtisanomisajan palkkaa.

MTV Uutisten tutkiva ryhmä on selvittänyt valtioyhtiöiden palkkioita. Rautaruukin toimitusjohtajan tehtävät jättänyt Sakari Tamminen on selvityksen mukaan oikeutettu 1 324 000 euron kultaiseen kädenpuristukseen. Kultaisella kädenpuristuksella tarkoitetaan irtisanomiskorvausta. Siihen ei lasketa irtisanomisajan palkkaa.

Hulppein valtio-omisteisten yhtiöiden maksama korvaus on euroissa mitattuna tulossa TeliaSoneran toimitusjohtajalla Johan Dennelindille, joka olisi MTV Uutsten mukaan saamassa irtisanomiskorvauksen ja irtisanomisajan palkan myötä yhteensä kolme miljoonaa euroa TeliaSoneralta. Suomen valtio omistaa yhtiöstä kymmenen prosenttia.

MTV Uutiset laski kultaiset kädenpuristukset Alexander Incentivesin valtion omistajaohjausosastolle tekemän palkka- ja palkkioselvityksen pohjalta.

Rautaruukki tiedotti toimitusjohtajan vaihdoksesta elokuun lopulla. Rautaruukin uusi hallitus on nimittänyt SSAB Europe -liiketoiminta-alueen johtajan Olavi Huhtalan oman toimensa ohessa Rautaruukin uudeksi toimitusjohtajaksi 1.9.2014 alkaen. Tamminen jatkaa yhtiön palveluksessa Ruukin ja SSAB:n yhdistymiseen liittyvissä asioissa vuoden loppuun saakka ja käyttää oikeuttaan jäädä eläkkeelle vuoden 2015 alusta. Rautaruukista tuli SSAB:n tytäryhtiö 29.7.2014. Tamminen tuli Rautaruukin toimitusjohtajan tehtävään vuonna 2003.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “MTV Uutiset: Rautaruukin Tammisen kultainen kädenpuristus yli 1,3 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat