Kokeile kuukausi maksutta

Taloyhtiöillä on mahdollisuus säästää jopa 10 prosenttia remontissaan

Viisas taloyhtiö toteuttaa korjaushankkeensa yhdessä lähitalojen kanssa, jos se on mahdollista. Ryhmäkorjaushankkeet voivat tuottaa taloyhtiöille jopa yli 10 prosentin säästön, Kiinteistöliitto tiedottaa.

Lakimuutoksella estettäisiin kohtuuttoman suurien korjauarahojen keräämistä vuokrissa.

”Ryhmäkorjaus ei kuitenkaan rajoita taloyhtiön itsenäistä päätöksentekoa. Kukin taloyhtiö päättää yhtiökokouksessaan omasta korjaushankkeestaan ja jokainen taloyhtiö tekee itsenäisesti sopimuksen suunnittelijoiden ja valittujen urakoitsijoiden kanssa”, Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoi Korjaushanke haltuun -seminaarissa Porvoossa.

Ryhmässä toimiminen vahvistaa taloyhtiöiden asemaa tilaajina, kun ne pystyvät yhdessä saamaan korjaushankkeisiinsa mahdollisimman hyvät tekijät. Suunnittelijat ja urakoitsijat osoittavat isompiin hankkeisiin parhaita osaajiaan.

Myös pienet taloyhtiöt saavat ryhmäkorjauksen avulla järkeviä tarjouksia.

”Säästöjä tuovat myös esimerkiksi yhteistilaukset, suunnittelu- ja rakennuttamiskustannukset ja työmaiden sarjatuotanto. Ryhmäkorjaushankkeissa riskit, häiriöt ja yllätykset pienenevät, kun yhtiöt palkkaavat ammattilaisen projektin johtoon”, Talokeskus Yhtiöiden operatiivinen johtaja Harri Mäkinen kertoi.

Ryhmäkorjaukseen soveltuvat parhaiten saman ikäiset, rakennustavaltaan saman tyyppiset taloyhtiöt, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan. Nyt korjataan Suomeen vuosina 1960–1990 aluerakentamisella nousseita lähiöitä. Niiden taloja peruskorjataan 2010–2030. Ryhmäkorjaaminen on siihen yksi malli.

Eniten hyötyä ryhmäkorjaamisesta voidaan saavuttaa saman ikäkauden taloissa, joissa on samankaltaisia rakenteita ja tehdään esimerkiksi putki- tai julkisivuremontti osin tai kokonaan yhdessä.

Aloitteen ryhmäkorjauksesta voi tehdä esimerkiksi yksittäisen taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä, joka keskustelee asiasta ensin omassa taloyhtiössä sekä ottaa sen jälkeen yhteyttä muiden taloyhtiöiden edustajiin käynnistäen keskustelun esimerkiksi julkisivu-, hissi- tai putkiremontista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloyhtiöillä on mahdollisuus säästää jopa 10 prosenttia remontissaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat