Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti myi kaksi toimistokiinteistöä

Senaatti-kiinteistöt myi kaksi toimistokiinteistöä Helsingin ydinkeskustasta. Kohteet myytiin 36,3 miljoonalla eurolla.

Senaatti-kiinteistöt myi kaksi toimistokiinteistöä Helsingin ydinkeskustasta. Kohteet myytiin 36,3 miljoonalla eurolla.

Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Antinkatu 1 ja Bulevardi 21. Antinkadun reilun 11 200 neliömetrin kiinteistön päävuokralaiset ovat Valtiontalouden tarkastusvirasto ja TE-palvelut. Bulevardilla noin 10 100 neliön tiloissa sijaitsevat muun muassa Helsingin maistraatti.

Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jari Sarjo on tyytyväinen allekirjoitetuista kaupoista. ”Kohteiden myynti tukee valtion kiinteistö- ja toimitilastrategiaa, joiden mukaisesti myynneillä vapautetaan kiinteistövarallisuuteen sidottua pääomaa ydinkeskustojen kalleimmilta alueita valtion varsinaisiin ydintoimintoihin”, Sarjo toteaa.

Genesta Nordic Reall Estate II -rahasto on institutionaalisille sijoittajille  kohdennettu rahasto, joka sijoittaa kehitettäviin kiinteistöihin Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Helsingissä ja Oslossa. Rahasto sijoittaa myös liike- ja logistiikkakohteisiin Pohjoismaiden pääkaupungeissa. Kyseessä on ensimmäinen hankinta rahastoon, jonka ensimmäinen varainhankintakierros saatiin päätökseen kesäkuun alussa. Neljä instituutionaalista sijoittajaa on tehnyt yhteensä 152 miljoona euron sijoitussitoumukset rahastoon. Rahaston tavoitekoko on 350–400 miljoonaa euroa.

Suomen lain mukaan kauppa vaatii eduskunnan hyväksynnän, mikä arvioidaan saatavan loppuvuodesta 2015.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Senaatti myi kaksi toimistokiinteistöä”

  1. Toivottavasti raha menee suoraan ja välittömästi valtiolle.

  2. Pahoin pelkään, että Senaatin yrityspelleilyn johdosta tuloutus valtiolle kestää vuoden, minä aikana ko. kiinteistöt on myyty ulkomaiselle sijoitusyhtiölle tuplahintaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat