Kokeile kuukausi maksutta

Pakolaisten asuttamiseen ei asuntoministerin mukaan tarvita hätäohjelmaa

Moni pelkää pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoiden kriisitymistä lähitulevaisuudessa, kun iso osa oleskeluluvan saavista pakolaisista suuntaa työn ja maanmiesten perässä pk-seudulle, erityisesti Helsinkiin.

Kuva: Katri Hyväkkä
Ministeri Kimmo Tiilikainen

Asuntoasioista vastaava maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ei näe hätäohjelman tarvetta pakolaisten asuntotilanteen takia.

”Hätäpäissään tehtyjä ratkaisuja en kannata”, hän sanoo.

Tiilikaisen mukaan maahanmuuttajien kotoutusta pystytään tekemään eri puolilla Suomea, ja siellä on tyhjiä vuokra-asuntoja. Sellaista paniikkia ei meillä hänen mukaansa ole, etteikö ihmisille löytyisi kattoa pään päälle.

Pääkaupunkiseudun asuntotilanne ei ole Tiilikaisen mukaan kiinni pelkästään valtion työntötoimista ja malleista, pitää olla kaavoitettua maata ja tontteja rakentamiseen.

Pitemmällä tähtäimellä maahanmuuton aiheuttama asuntotarpeen lisäys kytkeytyy Tiilikaisen mukaan MAL-sopimuksiin. Talouspoliittisen ministerivaliokunnan vaalikautta koskevan kirjauksen mukaan asuntotarpeen kasvuun on voitava reagoida MAL-sopimuksissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Pakolaisten asuttamiseen ei asuntoministerin mukaan tarvita hätäohjelmaa”

  1. Ainakin Vantaalle rakennetaan kovaa vauhtia slummeja, joita Vantaalla ei ennen ole ollutkaan. Konttikasautumia ja vuokrakasarmi, jossa on pelkästään saman kokoisia koirankoppeja 15 m2. Tuskin kelpaavat muille kuin yksin tänne tulleille miespuolisille maahanmuuttajille ja pakolaisille. Joku voisi sanoa, että mamuillakin on ihmisarvo ja heilläkin tulee olla oikeus oikeaan asuntoon, näillä leveysasteilla.

    1. Niin, noihan on niille ilmaisia. Olisipa minulla varaa omaan 15 m2 ”koirankoppiin”. Olen sentään vakituisessa työssä, mutta lähes kaikki raha menee pakollisiin menoihin.

      Kielen opiskelu, luku- ja kirjoitustaidon ja tapojen opettelu on varmasti halvempaa maakunnissa kuin pk-seudulla. Pk-seudulla on näillä suuri riski jengiytymiseen ja ääriliikehdintään.

      1. Varmasti riski jengiytymiseen ja ääriliikehdintään kasvaa konttislummissa ja kerrostalokopeissa, joita tulevat valvomaan naturalbornkillerit ja vastaavat. Mikäpä olisi diilerille kompaktimpi ja tuottoisampi myyntialue kuin konttislummi ja kerrostalo koirankoppeineen! Ei tarvitse diilerin uhrata aikaa ei rahaa markkinointiin. Kauppa käy!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat