Kokeile kuukausi maksutta

Hypoteekkiyhdistys lisäisi asuntorakentamista turvapaikanhakijoiden vuoksi – ministeri Tiilikainen toppuuttelee

Turvapaikanhakijoiden määrän raju kasvu mullistaa asuntomarkkinat, uskoo Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus. Asiasta kertoi MTV.

Turvapaikanhakijoiden määrän raju kasvu mullistaa asuntomarkkinat, uskoo Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus. Asiasta kertoi MTV.

Brotherus arvioi, että ainoa kestävä tapa reagoida uuteen tilanteeseen on lisätä asuntotarjontaa. Asuntoasioista vastaavan ministerin Kimmo Tiilikaisen mielestä rakentamaan ei kannata lähteä paniikissa.

”Viranomaisarvioiden mukaan Suomeen saapuu noin 30 000 turvapaikanhakijaa vuodessa. Se vastaa noin Imatran verran asukkaita. Näin merkittävä asuntojen kysynnän kasvu tarkoittaa asuntojen tarjonnan lisäystä”, Brotherus sanoi MTV:lle.

Tiilikaisen mielestä ei kannata lähteä rakentamaan paniikissa uutta. ”Meillä on järkevissä kohteissa vapaita vuokra-asuntoja sopivilla paikkakunnilla. Ne ovat mielestäni ensisijaisia”, Tiilikainen toteaa.

Turvapaikan saaneet muuttavat mieluiten suurimpiin kaupunkeihin ja pääkaupunkiseudulle. Brotheruksen mukaan uudistuotanto kasvukeskuksissa on jo nyt riittämätöntä.

Brotheruksen mukaan hihat tulisi kääriä välittömästi kaupunkien kehittämiseksi.  Hänen mielestään hallitus on unohtanut kärkihankkeissan kaupungistumisen edistämisen.

Tiilikainen ei tiedä, miksi kaupungistumista pitäisi edistää. ”Hallitus pyrkii edistämään tasapainoista aluekehitystä, missä pääkaupunkiseutu ja maan eri kasvukeskukset kasvavat. Samalla varmistamaan, että maakunnissa ja maaseudulla on mahdollista rakentaa.”

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hypoteekkiyhdistys lisäisi asuntorakentamista turvapaikanhakijoiden vuoksi – ministeri Tiilikainen toppuuttelee”

  1. Nyt on mopo karannut HyPolta ja Tiilikainen tällä kertaa oikeilla jäljillä. Muutenhan maatalous- ja asuntoministeri ei olekaan ehtinyt puuttua sivuministeriönsä asioihin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat