Kokeile kuukausi maksutta

Kimmo Tiilikainen perui opiskelija-asuntojen suunnitellut tukileikkaukset

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ilmoitti tänään 8.10.2015 Twitterissä, että opiskelija-asuntojen tukileikkaukset perutaan.

Kuva: Katri Hyväkkä
Ministeri Kimmo Tiilikainen

”Opiskelija- ja nuorisoasuntojen investointiavustukset säilyvät. Näin niukoilla rahoilla saadaan enemmän uusia asuntoja”, Tiilikainen toteaa Twitterissä.

Investointiavustuksen perusteita aiottiin muuttaa tekeillä olevassa lakimuutoksessa siten, että avustus olisi poistettu hyväkuntoiselta väestönosalta eli normaaleilta opiskelija-, nuoriso- ja senioriasunnoilta.

Avustus on näiden ryhmien osalta 10 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Tukimuodoksi olisi jäänyt korkotukilainoitus ja uutena tukimuotona mahdollinen käynnistysavustus, jos sellaisia myönnetään.

Opiskelija-asuntoja omistavien yhteisöjen mukaan avustuksen poistaminen olisi tyrehdyttänyt tuotantoa, nostanut vuokria ja kiristänyt yleisestikin vuokra-asuntomarkkinoita.

Lue opiskelija-asuntojen rakentamisen tukileikkauksia koskeva juttu tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kimmo Tiilikainen perui opiskelija-asuntojen suunnitellut tukileikkaukset”

    1. Kepulla on nyt täysi työ hoitaa kiireesti salassa valmisteltu valtion maa- ja vesiomaisuuden yhtiöittäminen ja sitä kautta ulosmyynti ja alan virkamiesten työn ja palkkojen turvaaminen ja samalla poliitikkojen pehmeät laskeutumispaikat, joten muista tavoitteista täytyy hetkellisesti tinkiä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat