Kokeile kuukausi maksutta

Consti urakoi Kämp Groupin luksushotellin

Consti Yhtiöt Oyj on valittu toteuttamaan Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevan historiallisen kiinteistön peruskorjaus. Noin 13 000 neliön tilat muutetaan Kämp Groupin luksushotelliksi. Sisäpihalle rakennetaan talvipuutarha kylpylällä ja baarilla. Urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Consti Yhtiöt Oyj on valittu toteuttamaan Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevan historiallisen kiinteistön peruskorjaus. Noin 13 000 neliön tilat muutetaan Kämp Groupin luksushotelliksi. Sisäpihalle rakennetaan talvipuutarha kylpylällä ja baarilla. Urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Yrjönkatu 13:n arvokiinteistö muutetaan toimistokäytöstä St. George -nimiseksi 150 huoneen luksushotelliksi. Constin projektinjohtourakka käynnistyy tammikuussa 2016 ja valmistuu kesällä 2017.

Urakka sisältää rakennuksen täydellisen peruskorjauksen julkisivuista luksushotellin vaatimukset täyttävään talotekniikkaan. Työn tilaaja on CapMan Nordic Real Estate -rahaston omistama Kiinteistöosakeyhtiö Yrjönkatu 13.

”St. George on erittäin haastava mutta motivoiva projekti. Rakennus on ollut hyvin erilaisissa käyttötarkoituksissa vuosien saatossa. Meidän täytyy purkaa vanhat kerrostumat ja luoda täysin uusi luksushotellin talotekniikka, totta kai rakennuksen historiaa kunnioittaen”, Consti Korjausurakoinnin toimitusjohtaja Jukka Mäkinen sanoo.

St. Georgen kokonaispinta-ala on noin 13 000 neliömetriä, josta noin 1 000 neliötä on uutta tilaa. Yksi kiinnostavimmista uudistuksista on sisäpihan muuttaminen talvipuutarhaksi, jonne rakennetaan muun muassa kylpylä ja baari.

”Suunnittelu on tärkeässä roolissa, jotta uusi ja vanha saadaan istumaan hyvin yhteen. Sisäpihasta tulee hotellin asukkaille ympärivuotinen viihtymis- ja elämyspaikka”, Mäkinen kertoo.

Historiallisen kiinteistön on suunnitellut tunnettu arkkitehti Onni Tarjanne. Kiinteistön ensimmäinen osa valmistui vuonna 1890. Vuosien saatossa rakennus on toiminut asuinkäytössä, lehtitalona sekä viimeiseksi toimisto- ja liiketilana.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Consti urakoi Kämp Groupin luksushotellin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat