Kokeile kuukausi maksutta

Käyttökiellossa olevan Espoonlahden kirkon peruskorjaus alkaa toukokuussa

Espoonlahden vuonna 1980 valmistunut kirkko peruskorjataan. Kirkon remontti alkaa toukokuussa ja sen on arvioitu valmistuvan kesällä 2017. Peruskorjauksen tavoitteena on saada seurakunnan käyttöön terveellinen ja turvallinen toimitila, jossa tiloja voidaan käyttää joustavasti.

Espoonlahden vuonna 1980 valmistunut kirkko peruskorjataan. Kirkon remontti alkaa toukokuussa ja sen on arvioitu valmistuvan kesällä 2017. Peruskorjauksen tavoitteena on saada seurakunnan käyttöön terveellinen ja turvallinen toimitila, jossa tiloja voidaan käyttää joustavasti.

Kirkon peruskorjausta on jouduttu aikaistamaan rakennuksesta löytyneiden vaurioiden vuoksi. Kirkkosali on ollut toukokuusta 2015 asti käyttökiellossa katon rakennevaurioista johtuen. Lisäksi rakennus kärsii kosteus- ja sisäilmaongelmista.

Peruskorjauksessa uusitaan kirkkosalin katto, rakenteiden tiiviyttä parannetaan ja ikkunat sekä talotekniikka uusitaan. Keittiötilat remontoidaan, kirkon pihaa kunnostetaan ja salaojitus uusitaan. Vahtimestarin asunto otetaan seurakunnan toiminnalliseen käyttöön. Esteettömyyttä parannetaan mm. valaistuksen, opasteiden ja wc-tilojen osalta.

Espoonlahden kirkon peruskorjauksen kustannusarvio on 9,57 miljoonaa. Hanke on erittäin vaativa. Peruskorjaus toteutetaan mallilla, jossa kehitys- ja toteutusvaihe on erotettu toisistaan. Näin on haluttu vähentää riskiä  kustannusten noususta toteutuksen aikana. Hankkeen projektinjohdosta vastaa Saraco D&M Oy, suunnittelusta Wise Group Finland Oy ja toteutuksesta Consti Korjausurakointi Oy.

Espoonlahden kirkko on arkkitehtien Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelemana. Rakennus on kaupunkikuvallisesti merkittävä ja rinnastettavissa suojelukohteeseen sekä ulkoarkkitehtuurinsa että sisätilojensa osalta. Julkisivumateriaaleina on betonia ja kuparipeltipaneelia. Sisätiloissa on käytetty luonnonkiveä. Korkea kirkkosali nousee ympäristössään veistoksellisena maamerkkinä.  Kirkon kokonaispinta-ala on noin 2400 neliömetriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Käyttökiellossa olevan Espoonlahden kirkon peruskorjaus alkaa toukokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat