Kokeile kuukausi maksutta

Käytetyt asunnot kävivät kaupaksi alkuvuonna

Suomen käytettyjen asuntojen kauppa kasvoi tammi-kesäkuussa 3,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan tasoon verrattuna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hintaseurantapalvelu.

Kerrostalokauppa kasvoi 2,7, rivitalokauppa lähes 5 ja omakotitalokauppakin noin 2,2 prosenttia vuodentakaiseen tammi-kesäkuuhun verrattuna.

Käytettyjä kerrostaloasuntoja välitettiin vuoden 2016 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana lähes 15 200, rivitaloasuntoja noin 7 450 ja omakotitaloja yli 6 300 kappaletta.

Ensimmäistä vuosipuoliskon myönteisen vireen sinetöi kesäkuu, jolloin vanhoja asuntoja välitettiin lähes 5400 kappaletta. Se oli lähes 5,8 prosenttia enemmän kuin vuoden 2015 kesäkuussa. Käytettyjä kerrostaloasuntoja välitettiin kuluvan vuoden kesäkuussa lähes 5, rivitaloasuntoja lähes 7 ja omakotitalojakin yli 6 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

”Kuluttajien luottamus talouteen on alkuvuonna vahvistunut. Uutisvirrassa on entistä positiivisempi sävy ja ihmisten usko oman työpaikan säilymiseen on vahvistunut. Tämä on näkynyt etenkin loppukevään ja alkukesän käytettyjen asuntojen kaupassa. Vielä käytettyjä asuntojakin vahvemmin käy aiempaan verrattuna uusien asuntojen kauppa. Uusien asuntojen osuus kaupan kokonaisvolyymistä on kuitenkin selvästi käytettyjen osuutta pienempi”, KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila kertoo.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen keskimääräinen myyntiaika oli koko maassa kesäkuussa 2016 keskimäärin 68 päivää. Käytettyjä rivitaloja myytiin kesäkuussa keskimäärin 85 ja käytettyjä omakotitaloja keskimäärin 112 päivää.

Helsingissä käytettyjen kerrostaloyksiöiden keskimääräinen myyntiaika oli kesäkuussa keskimäärin 43 päivää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Käytetyt asunnot kävivät kaupaksi alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat