Triplan peruskivi muurattiin

YIT:n suurhanke Triplan peruskivi muurattiin keskiviikkona.

Suomen suurimpiin kuuluvalla työmaalla työskentelee jo nyt yli 400 henkilöä ja tulevina vuosina lähes kolminkertainen määrä.

”Pasilasta tulee Helsingin toinen keskusta: merkittävä toimitila-, työ-, palvelu- ja tapahtuma-alue sekä Suomen tärkein liikenneyhteyksien risteyskohta. Keski-Pasilasta tulee myös elävä ja viihtyisä kestävän kehityksen kaupunginosa, jossa ihmisvirrat kohtaavat ympäri vuorokauden”, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sanoi tilaisuudessa.

Keski-Pasilan rakentaminen alkaa Triplasta. Jatkossa uusi alue yhdistää toisiinsa Pasilan nykyiset osat ja nostaa koko Pasilan merkitystä.

Triplan kauppakeskuksen omistaa yhteisyritys, jonka osakkaina ovat YIT:n ohella Etera, Onvest ja Fennia. Kauppakeskuksen päärahoittajat ovat Euroopan Investointipankki EIB, Pohjoismainen Investointipankki NIB, Danske Bank ja Handelsbanken.

Tällä hetkellä käynnissä on pysäköintilaitoksen holvityöt ja Pasilan aseman valmisteleva purku. Ajallisesti hanke on jo puolivälissä. Kauppakeskus, pysäköintilaitos ja Pasilan uusi asema valmistuvat loppuvuodesta 2019.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Triplan peruskivi muurattiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat