Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n Tripla-hankkeen asemakaava saa lainvoiman

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Pasilan keskustakorttelin asemakaavan tammikuussa 2015. Asemakaavan valitusaika päättyi maanantaina 2. maaliskuuta, ja koska valituksia ei tullut, alueen asemakaava saa lainvoiman perjantaina 6. maaliskuuta.

Triplan rakentamista ovat sävyttäneet massiiviset liikennejärjestelyt Pasilan aseman ympäristössä. Nyt alueen liikennettä järjestellään uusiksi esimerkiksi kaksikerroksisen kiertoliittymän avulla. Kuva: YIT

Asemakaavan lainvoimaisuuden myötä YIT jatkaa Tripla-hanketta suunnitelman mukaisesti. Yhtiö hakee kesäkuussa rakennuslupaa hankkeen ensimmäiselle vaiheelle, pysäköintilaitokselle, ja Triplan rakentaminen on tavoitteena käynnistää vuoden 2015 lopulla hankkeen sijoittajan tai sijoittajien varmistuttua. Sijoittajien ja potentiaalisten vuokralaisten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella kiinnostus hanketta kohtaan on ollut rohkaisevaa. Rakennustyöt alueella ovat jo käynnissä urakkana toteutettavien infratöiden, kuten Pasilan uuden sillan, osalta.

”Yhteistyö Helsingin kaupungin ja valtion virastojen kanssa on sujunut erinomaisesti, mikä on mahdollistanut hankkeen etenemisen jopa odotettua nopeammassa aikataulussa. Olemme innoissamme, että asemakaavan vahvistumisen myötä pääsemme viemään hanketta eteenpäin suunnitelman mukaisesti”, Triplan hankejohtaja Tapio Salo YIT:ltä toteaa.

Keski-Pasilaan rakennettava Tripla-hanke on kolmen korttelin kokonaisuus, johon rakennetaan muun muassa kauppakeskus, toimistoja, hotelli ja asuntoja. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin miljardi euroa, ja se toteutetaan vaiheittain noin 10 vuoden aikana. YIT ostaa alueelle kaavoitettavan rakennusoikeuden vaiheittain rakentamisen edetessä. Ison ja pitkäkestoisen hankkeen suunnittelu- ja neuvotteluvaiheessa on huomioitu, että rakentamisen aikatauluja voidaan sopeuttaa markkinatilanteen niin vaatiessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n Tripla-hankkeen asemakaava saa lainvoiman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat