Kokeile kuukausi maksutta

Lehto Group rakentaa Katajanokan merikylpylän päärakennuksen – rahoitus joukkorahoituksen kautta

Lehto Group rakentaa päärakennuksen Helsingin Katajanokan merikylpylän, Allas Sea Poolin yhteyteen. Merikylpylän pyörittämisestä vastaava Helsinki Allas Oy hakee rakennushankkeeseen joukkorahoitusta.

Rakennustyöt käynnistyvät sen jälkeen, kun meriuimala sulkeutuu 6. joulukuuta. Uusi päärakennus valmistuu keväällä 2017.

Noin 900 neliömetrin rakennukseen tulee muun muassa kattoterasseja, à la carte -ravintola, kahvila, myymälä sekä kokoontumistiloja. Päärakennus tarjoaa kahvila- ja ravintolapaikkoja yhteensä 550 hengelle ja terassipaikkoja noin 1500 hengelle. Rakennuksen yksi keskeinen osa on Itämerikeskus, joka kertoo Itämeren suojelusta ja merireiteistä sekä saarista.

Merikylpylä ja hyvinvointikeskuksen päärakennus tulevat näyttäytymään suomalaisen puurakentamistaidon käyntikortteina. Päärakennus toteutetaan suomalaisesta kuusipuusta.

Altaan omistajille on ollut erityisen tärkeää, että rakentamisessa huomioidaan energiatehokkuus ja vastuullisuus.

”Energiatehokkuuden parantamiseksi Lehto valjastaa Allas Sea Poolin päärakennukseen parhaan käytettävissä olevan tekniikan”, Lehto Groupin liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki kertoo.

Helsinki Allas Oy haki aikoinaan osakeyhtiöönsä sijoittajia joukkorahoituspalvelu Invesdorin kautta. Nyt yhtiö hakee myös päärakennuksen rakentamista varten sijoituksia samaisen joukkorahoituspalvelun kautta. Nyt haettavan rahoituksen haarukka on 400000­–800000 euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lehto Group rakentaa Katajanokan merikylpylän päärakennuksen – rahoitus joukkorahoituksen kautta”

  1. Tämä uutinen ei ehkä pidä paikkaansa. Jos tuon joukkorahoituksen järjestäjän eilistä ilmoitusta on uskominen, päärakennusta ei olla rahoittamassa joukkorahoitusrahoilla, vaan;

    ”Joukkorahoituksessa kerättävät varat käytetään maksuihin ja laajemmin lyhytaikaisen vieraan pääoman korvaamiseen omalla pääomalla, joka vahvistaa yhtiön rahoitusrakennetta ennen tilinpäätöstä. Päärakennuksen rahoitusneuvottelut ovat siirtyneet sopimusvaiheeseen ja tiedotamme asiasta erikseen joulukuussa. Päärakennuksen rakennustyöt alkavat runsaan viikon kuluttua.”
    https://www.invesdor.com/en/pitches/770/threads

    Eli ilmeisesti joukkorahoituksella nyt kerättävillä rahoilla on tarkoitus maksaa pois hankkeen aiempien budjettiylitysten ja viivästysten seurauksena kertynyttä lyhytaikaista pääomaa ja saada tasetta paremman näköiseksi. Invesdorissa julkaistujen tietojen mukaan aiemman osion kustannukset ylittivät 20 prosentilla budjetoidut luvut. Alunperin kylpylän piti aueta viime keväänä, mutta se saatiin valmiiksi vasta kesän lopussa, jolloin menojen ylittymisen lisäksi tulot ovat tänä vuonna jääneet selvästi aiemmin budjetoitua pienemmiksi. Alunperin kerätyn rahan piti alkuperäisen budjetin mukaan riittää myös päärakennuksen rakentamiseen. Päärakennuksen rahoitusneuvottelut ovat ilmeisesti vielä kesken, ja rahoitusta siihen haetaan ilmeisesti pääasiassa muista lähteistä kuin joukkorahoituksen kautta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat