Projektit Infra Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Destia rakentaa Ranta-Kartanon aluetta Lahdessa

Destia on allekirjoittanut tänään urakkasopimuksen Lahden kaupungin kanssa Ranta-Kartanon alueen rakentamisen ensimmäisestä vaiheesta.

Kolmivuotisessa urakassa rakennetaan uuden Ranta-Kartanon asuinalueen vaatimat kulkuväylät sekä infraa ydinkeskustan läheisyyteen, Hollolan, Lahden -ja Aleksanterinkadun liittymäalueelta Vesijärven suuntaan. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan syyskuun 2019 loppuun mennessä.

Urakassa rakennetaan uusi kiertoliittymä sekä parannetaan ja rakennetaan katuja noin kahden kilometrin matkalta. Urakkaan kuuluvat kaikki rakennusvaiheet alusta loppuun, sisältäen pilaantuneiden maiden poiskaivuun ja -viennin, katujen kaivuutyöt, vesihuoltotyöt, putkitukset, päällystykset, kivityöt sekä valaistuksen. Kaikkiin liittymiin rakennetaan myös liikennevalot.

”Työt hankkeella alkavat toukokuun alussa liikennejärjestelyillä sekä puiden poistamisella. Työnaikaista liikenteenohjausta tulee olemaan paljon. Olemme Lahden kaupungin kanssa sopineet reaaliaikaisesta tiedottamisesta. Tavoitteenamme on varmistaa, että liikenne sujuu mahdollisimman vähin häiriöin”, Destian työpäällikkö Asko Markoff kertoo.

Tavoitteena on saada uudistetut kadut liikenteelle käyttöön ennen talvea. Alueen viher- ja kiveystyöt toteutetaan seuraavana vuonna, jolloin pääpaino on Hollolankadun, Lahdenkadun sekä Aleksanterinkadun katujärjestelyissä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia