Kokeile kuukausi maksutta

SRV teki isot kaupat Supercellin kanssa

SRV on tehnyt merkittävän suuren kaupan peliyhtiö Supercellin kanssa.

Ilmakuva Helsingin Jätkäsaareen nousevasta Wood Citystä. Kuva: SRV
Kuuntele juttu

Wood Cityn-puukorttelin rakentaminen otti Supercellin kanssa tehtyjen kauppojen ansiosta merkittävän askeleen eteenpäin. Sopimus on vielä ehdollinen. Toimistorakennuksen ja merkittävän osan pysäköintitalosta sisältävän kaupan edellytyksenä on vielä lopulliset sopimukset, jotka allekirjoitetaan arviolta vuoden 2018 tammi-maaliskuussa.

Rakennustyöt voidaan aloittaa aikaisintaan keväällä 2018. Lopullista kauppahintaa ei julkisteta.

Wood Cityn perusideana on ollut alusta alkaen tuoda Suomeen uudenlaista toimitila-ajattelua ja luoda ainutlaatuinen puukortteli, jossa yhdistyvät niin design, kestävä kehitys, urbaani yhteisöllisyys ja ainutlaatuinen sijainti keskellä Helsinkiä, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Tärkeä loppusysäys

SRV:n Suomen liiketoiminnan johtajan Juha Toimelan mukaan nyt tehty sopimus antaa toivotun loppusysäyksen hankkeen toteutumiselle.

Wood Cityn suunnittelu aloitettiin vuonna 2010. Arkkitehtuurisesti jo ennakkoonkin paljon huomiota herättänyt kokonaisuus perustuu syksyllä 2012 arkkitehtuurikilpailun voittaneen Anttinen Oiva Arkkitehtien suunnitelmiin.

Wood Cityn puukortteli koostuu 8-kerroksisesta toimistotalosta, hotellista, kahdesta Helsingin Asuntotuotantotoimiston asuinkerrostalosta sekä kaikille yhteisestä kolmikerroksisesta pysäköintitalosta.

Wood Cityn arkkitehtuurilla luodaan modernia, yhtenäistä kaupunkikuvaa, jossa hybridikorttelin toimintojen monipuolisuus avataan näkyville katutasolla. Wood Cityn runko toteutetaan nimensä mukaisesti massiivipuusta lukuun ottamatta betonirakenteista pysäköintitaloa.

Toimistorakennuksen puurungon toimittaa Stora Enso.

100 miljoonan hanke

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanasen mukaan yhtiö halusi löytää pysyvän kodin Helsingistä.

”Paikan, jossa voimme tehdä pelejä seuraavat vuosikymmenet. Wood City oli meille lopulta itsestään selvä valinta: siinä yhdistyvät hienolla tavalla perinteiset suomalaiset arvot moderniin työympäristöön. Puu materiaalina edustaa meille suomalaisuutta, joten on hienoa olla mukana hankkeessa, jossa luodaan suomalaisittain historiallisen mittavaa ja innovatiivista puusta tehtyä toimintaympäristöä. Toisaalta, olemme saaneet ainutlaatuisen tilaisuuden suunnitella juuri meille ja meidän kulttuuriimme sopivat tilat. Tavoitteena onkin luoda tästä tilasta ja ympäristöstä paras mahdollinen paikka tehdä pelejä”, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen toteaa tiedotteessa.

SRV jatkaa edelleen tiiviisti sijoittaja- ja operaattorineuvotteluja Wood Cityyn suunnitellun hotellin osalta. ATT:n asuinkerrostalojen rakennustyöt käynnistyivät vuoden vaihteesta 2015–2016, ja talot valmistuvat vuonna 2018.

Tämän hetkisten arvioiden mukaan Wood City valmistuu kokonaisuudessaan vaiheittain vuoden 2020 aikana. Wood City-puukorttelin kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV teki isot kaupat Supercellin kanssa”

  1. Tuollaista siitä ei tule kuin se tuossa kuvassa näyttää. Rakennusyhtiö on jo suoristanut turhia muotoa pois.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat