Kokeile kuukausi maksutta

Consti peruskorjaa kaksi Varman kiinteistöä Helsingissä

Consti Yhtiöt ja työeläkeyhtiö Varma allekirjoittivat urakkasopimuksen, jonka arvo on noin 35 miljoonaa euroa. Urakassa peruskorjataan kaksi Varman omistamaa kiinteistöä Helsingin Vallilassa.

Consti Yhtiöt ja työeläkeyhtiö Varma allekirjoittivat urakkasopimuksen, jonka arvo on noin 35 miljoonaa euroa. Urakassa peruskorjataan kaksi Varman omistamaa kiinteistöä Helsingin Vallilassa.

Consti on käynnistänyt tammikuussa 2018 KOY Vallilan Toimiston ja Oy Ässäkeskus Ab:n peruskorjauksen ja tilamuutokset. Hanke tehdään projektinjohtourakkana.  Työt valmistuvat vuoden 2019 lopussa.

”Tämä on Constin historian suurin sopimus ja jatkoa vaativille projektinjohtourakoillemme, jossa tulemme projektiin mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Urakan yhteistoiminnallisuus tuo kustannustehokkuutta, varmistaa laadun ja pienentää aikatauluriskejä,  Constin toimitusjohtaja Esa Korkeela sanoo.

– Uskomme, että urakoitsijan varhainen mukaantulo tuo rakennuttajalle ja kiinteistön omistajalle monia etuja. Urakoitsija voi valmistautua rakentamiseen jo suunnitteluvaiheessa, ja koko projektiorganisaatio – tilaaja, käyttäjä ja urakoitsija – hitsautuu tiimiksi, jolla on yhteinen tavoite, Varman rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo perustelee .

Kaksi eri tavalla haastavaa kiinteistöä

KOy Vallilan Toimiston kolme rakennusta on rakennettu 1920, 1934 ja 1938, ja ne ovat Museoviraston suojelemia. Oy Ässäkeskus Ab taas on rakennettu 1992. Tilojen vuokralainen on SOK, joka käyttää tiloja koko remontin ajan. Kiinteistöjen bruttoala on noin 51 000 neliötä.

KOy Vallilan Toimiston sisätilojen pinnat ja talotekniikka puretaan ja rakennetaan täysin uudelleen. Julkisivut ja ikkunat saneerataan viranomaisten hyväksymällä tavalla. Ässäkeskuksessa tehdään sisätilojen ja kiinteistön tekniikan modernisointi.

”Kiinteistöt ovat eri tavoin haastavia. Vallilan toimiston historiallinen kiinteistön peruskorjaus on teknisesti raskas ja vaativa työ. Ässäkeskuksessa taas vuokralainen toimii tiloissa koko remontin ajan. Meiltä vaaditaan hyvää suunnittelua ja jatkuvaa viestintää eri osapuolten kanssa”, Constin Korkeela sanoo.

KOy Vallilan Toimistolle tavoitellaan rakentamisen aikaista BREEAM-ympäristösertifiointia.

”Ympäristövastuullisuus ja energiatehokkuus ovat Varmalle tärkeitä, minkä vuoksi haluamme ympäristösertifioinnin jo rakennusvaiheessa. Tavoitteena on remontoida SOK:lle ja muille vuokralaisille modernit, muunneltavat toimitilat ja parantaa rakennusten energiatehokkuutta. Remontilla edistetään sekä Varman että tilojen käyttäjien ympäristötavoitteita”, Varman Vaarasalo kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Consti peruskorjaa kaksi Varman kiinteistöä Helsingissä”

  1. Jos korjattavissa rakennuksissa on kotelomaiset välipohjat, niistä ei enää kalua saa. Tampereella puretaan tämän vuoksi As Oy Otavalankatu 8 – historiallinen ja hieno kerrostalo. Ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi purkuluvan (vaikka ei olisi pitänyt). Samanlaisia välipohjia on tuhansissa – jopa kymmenissä tuhansissa kaupunkiasunnoissa. Niillä on edessään sama kohtalo. Talot puretaan terveyssyistä.

  2. Homeessa ovat molemmat rakennukset. En lähtisi korjailemaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat