Constin tulos odotetusti tappiolla – päätösvaltaa siirretään työmaille

Korjausrakentaja Consti Yhtiöt ilmoitti odotetusti tappiollisesta tuloksesta. Yhtiön tappio loka-joulukuussa koheni viime vuodesta ja liikevaihto nousi.

Constin tappio ennen veroja koheni loka-joulukuussa 2,3 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 2,8 miljoonasta eurosta.

Consti varoitti jo tammikuussa, että yhtiön koko vuoden tulos jää tappiolle. Myös yhtiön heinä-syyskuun tulos oli tappiollinen.

Liikevaihto parani loka-joulukuussa 96,8 miljoonaan euroon 86,3 miljoonasta eurosta.

”Liiketulostamme heikensi Talotekniikka-toimialaan sisältyvän Talotekniikkaurakointi-yksikön sekä Julkisivut-toimialaan sisältyvän Asuntokorjausyksikön projektitoimitusten heikko kannattavuus”, toimitusjohtaja Esa Korkeela kertoi osavuosikatsauksessa.

Liiketappiota kertyi 2,1 miljoonaa euroa, kun liiketappio vuoden 2017 loka-joulukuussa oli 2,6 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tappio pieneni 0,25 euroon 0,30 eurosta.

Korkeelan mukaan kannattavuusongelmat koskevat rajattua joukkoa vuonna 2016 ja alkuvuonna 2017 alkaneita projekteja, jotka on määrä saattaa loppuun pääsääntöisesti kuluvan vuoden aikana. Muutaman Asuntokorjaus-yksikön projektin luovutus ajoittuu kuitenkin tämän vuoden puolelle.

”Rajatussa joukossa projekteja suorituskykymme jäi selvästi ennakoitua heikommaksi. Liiketulostamme heikensi olennaisesti kahden vaativan käyttötarkoitusmuutosprojektin merkittävä negatiivinen tulosvaikutus”, Korkeela kertoi.

Constin johtajat arvioivat, että koko vuoden 2019 liiketulos paranee viime vuoteen verrattuna. Viime vuoden liiketulos oli 2,1 miljoonaa euroa tappiollinen ja vuonna 2017 se oli 0,4 miljoonaa euroa tappiollinen.

Consti ilmoitti hetki ennen tulosjulkistusta, että yhtiö muuttaa segmenttiraportointia tämän vuoden alusta lähtien. Uudessa raportoinnissa on neljä liiketoiminta-aluetta.

Yhtiön hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että osinkoa ei jaeta.

Henkilöstövaihdoksia ja säästöohjelma

Korkeela kertoi tulostiedotteessa, että yhtiössä on jatkettu toimenpiteitä, joilla kannattavuutta on parannettu.

”Henkilövaihdosten ja -vähennysten sekä linjaorganisaation vastuiden täsmentämisen lisäksi olemme tiukentaneet edelleen tarjous- ja seurantaprosessejamme. Jatkossa emme tule tekemään vaativia käyttötarkoitusmuutoksia, joissa hankkeen toteutusmuoto ei ole tasapainossa projektin riskeihin ja tuottopotentiaalin nähden.”

Consti kertoi hetki ennen tulostiedotetta, että yhtiö on käynnistänyt ohjelman, jolla tavoitellaan noin kahden miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Osana säästöjä päätösvaltaa liiketoiminnan johtamisesta siirretään lähemmäksi työmaatoteutusta.

Korjausrakentamisen haasteena Constin johtajat pitävät ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta. Yhtiön tiedotteen mukaan korjausrakentamisessa tarvitaan monipuolisempaa osaamista kuin uudisrakentamisessa. Alan koulutus kuitenkin keskittyy uudisrakentamiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Constin tulos odotetusti tappiolla – päätösvaltaa siirretään työmaille”

Vastaa