Quattro Mikenti Groupin liikevaihto nousi 167 miljoonaan euroon

Talotekniikkakonserni QMG:n liikevaihto nousi viime vuonna kovaa vauhtia ja ylsi yli 30 prosentin kasvuun. Rajua nousua kirittivät eniten yrityskaupat.

QMG on tehnyt yrityskauppoja paljon. Se osti viime vuonna esimerkiksi Kokkolan LVIS-palvelut. Kuva: QMG

Orgaanisen kasvun osuus oli noin kuudennes. Yhtiön käyttökate oli 6,0 miljoonaa euroa, mikä on 3,7 prosenttia liikevaihdosta.

Konsernin liikevaihtoon sisältyvät pro forma -lukuina Movitek oy:n ja Kokkolan LVIS-Palvelut oy:n sekä QMG Partners oy:n palveluliiketoimintaan kuuluvat JRA-Sähkö oy:n ja Vesijohtoliike J. Laitinen oy:n toiminnot.

”Kasvu johtui strategian mukaisten yritysostojen toteuttamisesta, laajemmista urakkakokonaisuuksista, huoltoliiketoiminnan kasvusta sekä tunnettuutemme kehityksestä. Lisäksi haluan todeta, että 90 henkilöomistajan takia yhtiöllä on todella kasvot ja se vahvistaa meitä”, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Viime vuonna yhtiön urakoita olivat esimerkiksi Finnavian Länsiterminaalin sähköistys, Rovaniemen Prisman laajennuksen LVI-työt, useat sähköistyshankkeet Terrafamelle Kainuussa, Rantakylän yhtenäiskoulun LVI-työt Mikkelissä ja Langinkylän koulun sähköistys Kotkassa sekä Metropolian Myllypuron kampus Helsingissä, jonka ensimmäinen vaihe avautui äskettäin.

Liukkosen mukaan talotekniikka-alan tulevaisuus näyttää vakaalta, sillä korjausrakentamisen vaatimusten kiristyminen lisää rakennuksissa tarvittavan tekniikan määrää.

”Seuraavan hallituksen toivoisi jatkavan työllisyyden vahvistamista ja tasaavan suhdannemuutoksen vaikutusta rakennusalalle”, Liukkonen toivoo.

Vuoden 2019 alussa yhtiön tilauskanta oli noin 100 miljoonaa euroa. Liukkonen sanoo, että yhtiö jatkaa palvelurakennetta täydentäviä yrityskauppoja. Jo tehtyjen yrityskauppojen ansiosta QMG voi tarjota jo kattavasti myös talotekniikan huoltopalveluita.

”Suurin tytäryhtiömme Quattroservices jakaantui vuonna 2018 kahdeksi maayhtiöksi, jotta voimme selkeyttää maakohtaiset strategiat Suomessa ja Venäjällä”, Liukkonen sanoo.

QMG-konsernin omistus jakautuu yhtiön avainhenkilöiden, Henri Juvan ja ruotsalaisen pääomasijoitusyhtiö Adeliksen kesken.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Quattro Mikenti Groupin liikevaihto nousi 167 miljoonaan euroon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat