Kokeile kuukausi maksutta

Mikkeliläisyhtiön paloturvallisuusosaaminen ylsi CE-merkintäoikeuteen

Talotekniikkaelementtejä valmistava Pipe-Modul on saanut Euroopan Unionin alueen kattavan CE-merkintäoikeuden.

Pipemodulin talotekniikkaelementissä on CE-merkinnän saanut, palosuojattu kaapelitila. Kuva: Pipe-Modul

Merkinnän käyttöoikeus koskee yhtiön kehittämää yhdistelmämoduulia (niin sanottu E130-rakenne). Palokuormaa aiheuttava tarvike, rakennusosa tai laite on suojattava EI30-rakentein, jotta ne eivät lisää palokuormaa tai savunmuodostuksensa takia vaaranna henkilöturvallisuutta.

Pipe-Modulin tuotteille on tehty palotestauksien lisäksi myös muita niiden turvalliseen käyttöön ja kestävyyteen liittyviä muitakin kokeita, kuten esimerkiksi iskutestejä.

CE-merkinnän ansiosta yhtiö voi vakuuttaa, että tuotteet ovat eurooppalaisen teknisen arvioinnin mukaisia ja ne valmistetaan CE-merkintäprosessin aikana syntyneen laatujärjestelmän mukaisesti. Tuotannon valvonta, testaukset ja varmentamistehtävät ovat hyväksytyn kolmannen osapuolen, Pipe-Modulin tapauksessa Eurofins Expert Servicen, tekemiä.

Perheyhtiönä toimiva Pipe-Modul on kehittänyt talotekniikkaelementtiään jo 1990-luvulta lähtien. Se suunnittelee ja valmistaa  niitä sekä saneeraus- että uudiskohteisiin. Yhtiö työllistää noin 20 henkilöä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikkeliläisyhtiön paloturvallisuusosaaminen ylsi CE-merkintäoikeuteen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat