Hoivatilat-yhtiö antoi tulosvaroituksen ostotarjoukseen liittyneiden kulujen takia

Helsingin pörssiin listatulle Hoivatilat oyj:lle on aiheutunut niin paljon kertaluonteisia kuluja yhtiöstä toteutetun julkisen ostotarjouksen vuoksi, että yhtiö on joutunut antamaan tulosvaroituksen.

Kuva: Hoivatilat

Hoivatiloille on syntynyt kertaluonteisia kuluja noin 1,8 miljoonaa euroa, jotka muodostuvat muun muassa neuvonantopalkkioista. Näistä kuluista johtuen tilikauden 2019 operatiivinen tulos (EPRA) tulee jäämään aikaisemmin ohjeistettua matalammaksi ollen vähintään 35 prosenttia liikevaihdosta. Hoivatilat arvioi vuoden 2019 liikevaihdon olevan noin 23 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö tarkentaa arviotaan sijoituskiinteistöjensä käyvästä arvosta vuoden 2019 lopussa. Se on noin 490 miljoonaa euroa.

Vielä tammi–syyskuun 2019 liiketoimintakatsauksessaan 6. marraskuuta Hoivatilat arvioi vuoden 2019 operatiivisen tuloksensa (EPRA) olevan vähintään 40 prosenttia liikevaihdosta. Tuolloin yhtiö arvioi sijoituskiinteistöjensä käyväksi arvoksi vuoden 2019 lopussa 470–490 miljoonaa euroa.

Belgialaisen Aedifica SA/NV:n 100-prosenttisesti omistama Aureit Holding oy teki Hoivatiloista julkisen ostotarjouksen marraskuussa. Joulukuussa belgialaisyhtiö vielä korotti tarjoustaan. Tammikuun 7. päivänä Aureit Holding oli saanut hankittua jo 95,5 prosentin osuuden Hoivatiloista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hoivatilat-yhtiö antoi tulosvaroituksen ostotarjoukseen liittyneiden kulujen takia”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat