Kokeile kuukausi maksutta

Swecolta kestävän kehityksen manifesti

Yhtiö aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Yhtiö aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Sweco on julkaissut kestävän kehityksen manifestin, jossa se sitoutuu olemaan hiilineutraali yritys Suomessa vuoteen 2035 mennessä ja koko konsernissa vuoteen 2040 mennessä.

“Alan johtavana asiantuntijana tehtävämme on edistää yhteiskunnan kestävää kehitystä. Haluamme toimia esimerkkinä ja olla osa ratkaisua. Suunnittelun vaikuttavuuden takia Swecolla on iso rooli kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Ilmastotavoitteet ovat yhteisiä ja nyt kysymys on siitä, miten niitä kohti edetään yhdessä”, sanoo Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis.

Osana suunnittelu-, konsultointi- ja asiantuntijatyötään Sweco osallistuu tulevaisuuden kaupunkien suunnitteluun ja kestävän yhteiskunnan kehittämiseen myös muun muassa Urban Insight -hankkeensa kautta. Urban Insight -raporttisarjassa Swecon asiantuntijat tarkastelevat kaupunkikehityksen haasteita asukkaiden näkökulmasta.

Swecon kestävän kehityksen manifestiin voi perehtyä tarkemmin yhtiön verkkosivuilla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Swecolta kestävän kehityksen manifesti”

 1. Eli ne lopettavat sitten yhtiön toiminnan ilmeisesti, ei mikään
  voi olla hiilineutraali oikeasti. Ihan höpö juttuja mihin ihmiset lankeavat.

 2. Kommunistinen manifesti on Marxin ja Engelsin kuuluisin teos.Näinä aikoina ensinmäinen sana on vaihtunut pois, mutta muuten meno ja meiniki on kuin neukkulassa. Syyllisten ryhmää näytteli aikoinaan oppineet ja talonpojat, nykyään syntinen on fossiilisia polttoaineita käyttävä veronmaksaja.

  Ja tähän lähdette kaikki silmät soikeena mukaan.

 3. Jos saisivat ylimitoituksen pois suunnittelustaan, niin olisi jo tehty yli 50% vähennyksestä

  1. Nimettömän kommentti laittoi miettimään, mikä on konsultin hiilijalanjälki. Onko se pelkästään tiloja, tarvikkeita ja henkilökunnan liikkumista, vai otetaanko siihen mukaan myös suunnittelutyön tuloksen hiilijalanjälki.

   Tulee mieleen, että oman sisäisen jalanjäljen minimoiminen voi johtaa jalanjäljen kasvamiseen suunnittelutöiden tuloksissa. En viittaa tässä nyt mitenkään Swecoon vaan rakennesuunnittelualaan yleensä, kun totean, että nopsa suunnittelu johtaa helposti varman päälle tekemiseen eli laitetaan ”riittävästi rautaa” tms, jos ei ole ehditty laskea.

 4. Sweculithan ovat syntyneet punapääoman konkursseissa.

 5. Alalla on käytetty, mitä ilmeisimpiä ratkaisuja, jotka tuskin ovat ekologisia vaan budjettisuunnittelun tulosta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat