Kokeile kuukausi maksutta

Katso rakennusalan eri ammattien palkat – ammattiryhmien sisällä jopa tuhansien eurojen palkkaeroja

Kaikkien palkansaajien mediaanipalkka oli viime vuonna yksityisillä työnantajilla 3350 euroa kuukaudessa ja kuntien palveluksessa 2910 euroa. Rakennusalaan liittyvissä tehtävissä on yllättävänkin suuria palkkaeroja jopa saman ammattinimikkeen sisällä.

Tilastokeskus julkisti yksityisen sektorin palkkatilastot 24. kesäkuuta ja kuntasektorin tilastot vajaa kuukausi sitten. Olemme poimineet Tilastokeskuksen tietokannoista kiinteistö- ja rakennusalaan liittyviä palkkatietoja erikseen yksityiseltä sektorilta ja kuntasektorilta. Nämä poiminnat löytyvät oheisista taulukoista.

Yksityisen sektorin osalta Tilastokeskus jaottelee rakennusalan työt etenkin erityisasiantuntija- ja asiantuntijatehtävissä laveampiin ammattiluokkiin tarkkojen ammattinimikkeiden sijaan. Tämä ammattiluokitus perustuu Euroopan Unionin yhteiseen ammattiluokitukseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Katso rakennusalan eri ammattien palkat – ammattiryhmien sisällä jopa tuhansien eurojen palkkaeroja”

Viimeisimmät näkökulmat