Kokeile kuukausi maksutta

Tukholma tyrmäsi ja madalsi pilvenpiirtäjähankkeen

Tukholman kaupunkisuunnittelulautakunta ei hyväksynyt Tellus Towers- hankkeen suunnitelmia kahden pilvenpiirtäjän rakentamiseksi Telefonplanin alueelle Midsommarkransenin kaupunginosassa.

 

Tellus Towers -hanketta suunniteltiin vuodesta 2017 lähtien. Kuva: SSM

Suunnitelmien muutoksen jälkeen alunperin noin 1 500 asunnon kohteeseen syntyy 1 000 asuntoa. Kaksi kaavailtua pilvenpiirtäjää muuttuu neljän korkean rakennuksen kokonaisuudeksi.

Hankkeen muutoksen taustalla on tavoite saada aikaan enemmän erilaisia, kohtuuhintaisempia asuntoja. Lisäksi matalammat rakennukset soveltuvat paremmin Tukholman kaupunkimaisemaan ja olemassaolevaan horisonttilinjaan.

Hanketta on kehittänyt Tukholman Nasdaq-pörssissä listattu SSM, joka on Tukholman alueella toimiva ja yhden tai kahden hengen pienehköihin asuntoihin keskittynyt kiinteistökehitysyhtiö. Yhtiö on perustettu vuonna 1993.

Tellus Towers -hanketta on kehitetty vuodesta 2017 lähtien yhdessä Partners Groupin kanssa ja pilvenpiirtäjien ja Telefonplanin alueen suunnitteluun on käytetty hieman vajaat 17 miljoonaa euroa.

Tukholman kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksen jälkeen pilvenpiirtäjäsuunnitelmat muuttuvat ja niiden tilalle ehdotetaan neljää 20-30 -kerroksista korkeaa asuintaloa.

”Tavoitteenamme on rakentaa mahdollisimman paljon tilatehokkaita ja kohtuuhintaisia asuntoja kohderyhmillemme eli huomisen urbaaneille asukkaille. Tellus Towers -hanketta kohtaan osoitti mielenkiintonsa noin 16 000 ihmistä ja tavoitteenamme on tarjota heille edelleen kohtuuhintaisia asuntoja Telefonplanin alueelta”, SSM:n toimitusjohtaja Mattias Lundgren kertoo yhtiön tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tukholma tyrmäsi ja madalsi pilvenpiirtäjähankkeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat