Espoon kaupungin vuotuinen rakentamisen Hurraa-palkinto jaettu

Espoon rakennuslautakunta ja rakennusvalvontakeskus ovat myöntäneet Invalidisäätiön rakennuttamalle Ammattiopisto Livelle vuotuisen Hurraa-palkinnon. 1200 opiskelijalle tarkoitettu oppilaitos valmistui tammikuussa 2020 Leppävaaraan.

Ammattiopisto Liven rakennus Espoon Leppävaarassa. Kuva: Kuvio oy

Espoon rakennuslautakunta perustelee voittajan valintaa alueen arvoa kohottavalla arkkitehtuurilla ja vaikuttavilla sisätiloilla, jotka muodostavat kannustavan ja esteettömän oppimisympäristön erityisoppilaille. Kaunis rakennus on istutettu esimerkillisesti maastoon ja ympäristöön. Oppilaitoksen julkisivuja verhoavat keraamiset lämpimänsävyiset putkiprofiilit, ja sisäpiha-alueen puolella puuverhoillut julkisivupinnat kaareutuvat saumattomasti katokseksi.

Kohteen suunnittelusta vastasi Linja Arkkitehdit ja pääurakoitsijana toimi Arkta Rakennuskultti.

Raaden hammas sai kunniamaininnan

Kunniamaininnan sai Suomen korkeimman, ikonisen toimistorakennuksen Raaden hampaan peruskorjaus- ja laajennushanke. Alun perin Nesteen pääkonttoriksi suunniteltu toimistotorni valmistui vuonna 1976.

Hankkeen myötä Accountor Toweriksi ristitty 21-kerroksinen torni saavutti kilpailussa yleisön äänestyssuosion. Rakennuslautakunta näki vaikuttavan maamerkin kunnostamisen ja alkuperäisen käyttötarkoituksen säilyttämisen arvokkaana, historiaa kunnioittavana tekona.

Rakennuksen käyttötarkoitus on monipuolistunut maisemaravintolan ja katutasossa sijaitsevien liiketilojen myötä. Kulkuyhteyksiä on puolestaan parantanut kolme vuotta sitten alkanut metroliikenne. Jatkossa alueen liikenneyhteyksiä täydentää vielä Raide-Jokeri.

Kohteen uudistumisen suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Sarc ja pääurakoitsijana toimi YIT Suomi.

Hurraa-tunnustuspalkinto on vuosittain jaettava espoolainen hatunnosto erityisen onnistuneesti toteutuneelle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 lähtien.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Espoon kaupungin vuotuinen rakentamisen Hurraa-palkinto jaettu”

  1. On jo todennettu,että avoimet oppimisympäristöt aiheuttavat mielipahaa oppilaille ja kansan kynttilöille.

  2. ”Kaunis rakennus on istutettu esimerkillisesti maastoon ja ympäristöön.” Kuvan mukaan rakennus on kaamean näköinen, ja sen istutus maastoon todella tökerö. Ehkä luonnossa parempi.

    1. Kauneus on tietenkin katsojan silmässä, mutta on sitä mielestäni kyllä paljon pahempaakin nähty.

Jätä kommentti