Kokeile kuukausi maksutta

Tahtituotannossa työnjohtaja nukkuu yönsä hyvin – ”Paine ja stressikin häviää siinä”

Kun alkuhapuilu on tahtituotannossa selätetty ja työt lähtevät kunnolla rullaamaan, työpäivät alkavat toistua samankaltaisina. Niinpä työnjohtajan ei tarvitse enää yöllä murehtia seuraavan päivän asioita.

Laattamies Märt Hödsi teki Bonus Inn -hotellin kylpyhuoneen vesieristystä maaliskuussa 2020. Tahtituotanto helpottaa myös vesieristystöiden laadullista seurantaa. Kuva: Jussi Helttunen

Tahtituotannossa yhtenä tavoitteena on vähentää hukkaa ja siten toteuttaa hankkeita normaalia rakentamista lyhyemmässä aikataulussa. Siten voisi kuvitella, että työmaahenkilöstön stressi lisääntyy. Hyvin suunniteltu ja sujuva tahtituotanto voi kuitenkin jopa kohentaa henkilöstön työhyvinvointia.

Consti toteutti tahtituotannolla Bonus Inn -hotellin korjaushankkeen Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa. Hanke valmistui kesäkuussa 2020. Työmaalla työnjohtajana toimineen Wilhelm Lundénin mukaan alussa oli työlästä saada aliurakoitsijat sitoutumaan tahtituotantoon ja myös tekeminen oli alkuvaiheessa hitaampaa. Alkuhankaluuksien jälkeen hänen kokemuksensa oli kuitenkin positiivinen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tahtituotannossa työnjohtaja nukkuu yönsä hyvin – ”Paine ja stressikin häviää siinä””

Viimeisimmät näkökulmat